Interconexiune electrică între Reşiţa şi Pancevo

energie-electrica3

Judeţul Caraş-Severin va fi traversat de Linia Electrică Aeriană de 400 kilovolţi de interconexiune Reşiţa – Pancevo. Este vorba de un proiect de interes naţional în valoare de 81 de milioane de lei.
Reţeaua electrică va traversa 11 localităţi din Caraş-Severin şi anume municipiul Reşiţa, comunele Ezeriş, Lupac, Dognecea, Goruia, Ticvaniu Mare, Berlişte, Ciudanoviţa, Grădinari, Vărădia şi Vrani. În Reşiţa, consilierii locali au aprobat deja scoterea unor terenuri din fondul forestier aparţinând municipiului pentru a putea fi realizat acest proiect, spune primarul Mihai Stepanescu. „A fost votat proiectul de hotărâre prin care este scos definitiv terenul în suprafaţă de 0,0871 de hectare şi temporar suprafaţa de 15,8424 hectare din fondul forestier. Schimbarea destinaţiei terenurilor forestiere este necesară amplasării stâlpilor, iar pe suprafeţele scoase temporar se vor amenaja platforme de lucru pentru montarea stâlpilor, zone de acces pentru montarea conductelor active şi de protecţie, culoare de siguranţă care se defrişează la traversarea zonelor de vegetaţie forestieră”, a declarat Mihai Stepanescu.

Realizarea acestui obiectiv de investiţie va asigura creşterea capacităţii de schimb cu Serbia şi vestul Europei şi evacuarea puterii din centralele eoliene şi amenajările hidroelectrice din zona Porţile de Fier – Reşiţa. Se asigură astfel întărirea reţelei de transport pe axul de vest (Porţile de Fier-Reşiţa- Timişoara-Arad.
Linia electrică aeriană va avea pe teritoriul ţării noastre o lungime de 63 de km şi va conţine 206 stâlpi.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles