Teorie şocantă la Harvard! În interiorul Pământului se află o altă planetă

Planeta_terra

O echipă de oameni de știință de la Harvard consideră că în mantaua pământului se află rămășițele unei Terre mai vechi, datând din vremea când o altă planetă s-a ciocnit cu a noastră și a produs Luna.
Echipa, condusă de profesorul Sujoy Mukhopadhyay, consideră că au găsit dovezi care certifică faptul că doar o parte din planeta noastră s-a topit în urma ciocnirii cu planeta Theia.
Energia produsă în urma impactului dintre Terra și Theia trebuie să fi fost uriașă, îndeajuns de mare încât să topească întreaga planetă. Dar credem că nu s-a distribuit în mod uniform și că, în timp ce emisfera care a fost lovită direct s-a dezintegrat, cealaltă nu s-ar fi topit cu totul. Analiza geochimică a scos la iveală diferențe între raportul izotopilor din gazele nobile din diferite zone ale Terrei. Ideea că planeta nu s-a topit integral în urma coliziunii cu o planetă mai mare, pune la încercare noțiunile noastre cu privire la formarea planetei și energia eliberată în urma ciocnirilor gigant. Dacă e corectă, am putea descoperi urme ale unui Pământ mai vechi, datând dinainte de coliziunea cu Theia”, susţine profesorul Mukhopadhyay.

Sursa foto: www.suprabalao.com.br.

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles