Negocierile pentru fuziunea dintre PNL şi PDL continuă

pdl-si-pnl
O nouă rundă de negocieri pentru fuziunea dintre PNL şi PDL urmează să aibă loc astăzi, în condiţiile în care lideri din cele două partide fac anunţuri contradictorii privind denumirea noii formaţiuni. Discuţiile au dus la demisii în rândul membrilor Partidului Naţional Liberal.
Preşedintele ales al PNL, Klaus Iohannis, anunţa vineri, în primul său discurs în această funcţie, că are mandat să-i informeze pe liberali că noua formaţiune rezultată prin fuziunea cu PDL se va numi: PNL. Imediat, prim-vicepreşedintele democrat liberalilor Cătălin Predoiu a infirmat acest anunţ, iar ieri, a subliniat că discuţiile dintre PDL şi PNL pe tema fuziunii abia au început.
Nu este absolut nimic prestabilit înaintea acestor negocieri. Nu a fost stabilit încă numele partidului, nu a fost stabilit încă numele candidatului la preşedinţia României din partea celor două partide.
Mai mult, PDL cere tratament egal şi respinge orice eventual ton de superioritate din partea liberalilor. Într-o postare ieri, pe reţeaua de socializare, Klaus Iohannis, preşedinte PNL a explicat că afirmaţia sa că PDL acceptă numele PNL pentru partidul rezultat din fuziune a fost concluzia sa: “în urma mai multor discuţii formale şi informale”. Pe de altă parte, mai mulţi liberali au anunţat că părăsesc partidul şi intenţionează să se înscrie în formaţiunea pe care o va înfiinţa fostul lider liberal Călin Popescu Tăriceanu. Şapte membri ai PNL au declarat ieri că sunt nemulţumiţi de fuziunea cu PDL şi de felul în care s-a desfăşurat congresul de vineri al partidului, motiv pentru care i se vor alătura lui Călin Popescu Tăriceanu, a cărui candidatură la prezidenţiale vor să o susţină.

Sursa: RRA

De același autor

Related Articles