Michael Schumacher a ieşit din comă

Michael Schumacher

Fostul campion mondial Michael Schumacher a depășit perioada cea mai dificilă după accidentul suferit la schi și s-a trezit din coma prelungită în care s-a aflat în ultimele luni.

Informația a fost furnizată de managerul lui Schumacher, Sabine Kehm, care a menționat faptul că germanul poate comunica acum cu soția lui, dar și cu ceilalți membri ai familiei.

“Familia sa doreşte să le mulţumească în mod special medicilor, echipei de îngrijire şi administraţiei spitalului din Grenoble, cât şi primilor salvatori care au intervenit la locul accidentului. Toţi au făcut o treabă extraordinară în timpul acestor prime luni”, se arată în comunicatul Sabinei Kehm.

Septuplul campion de Formula 1a fost operat de două ori la cap şi se afla de de la sfârşitul lunii ianuarie în faza de revenire progresivă din comă.

Cazurile grave, cum a fost cel al lui Michael Schumacher, cer soluţii rapide şi radicale. Pentru a-i proteja creierul, grav afectat în urma loviturii, medicii din Grenoble au decis să-l bage în comă indusă, până când celebrul sportiv va fi stabil şi va putea fi trezit, notează Prosport.

În urma unui şoc puternic, creierul începe să se inflameze şi presiunea intracraniană creşte periculos de mult, putând duce la blocarea fluxului sanguin şi apoi la moarte, explică medicul David Wright, de la Departamentul de Medicină de Urgenţă din cadrul Universităţii Emory.

Medicii i-au indus starea de comă, iar de obicei, pentru a induce starea de comă este folosit anestezicul propofol, dar în cazul lui Schumacher medicii nu au vrut să spună ce medicament au folosit. Există mai multe substanţe care au acest rol.

Sursa foto: dolcesport.ro

(Daniel Babun)

 

Cele mai citite

Related Articles