Cel mai bătrân utilizator român de Facebook este din Arad. S-a născut pe vremea trenurilor cu aburi, iar acum este un împătimit al internetului

pantea-craciun

La cei 105 ani de viaţă, colonelul de jandarmi în rezervă Crăciun Pantea din Arad poate fi considerat cel mai în vârstă utilizator de Facebook. El a participat la cele două conflagraţii mondiale, iar pe contul său de socializare sunt postate zilnic informaţii noi.

Crăciun Pantea era elev în Primul Război Mondial şi a luptat în al doilea. La 11 octombrie 1943, a primit ordinul de concentrare care l-a trimis pe front în linia întâi, în cadrul Batalionului de Jandarmi din Divizia 19 Română.

Un an mai târziu, pe 26 aprilie 1944, a căzut prizonier şi a fost ţinut în lagăr, departe de cei dragi, timp de şapte ani. S-a întors din prizonierat la 21 aprilie 1951.

Când a fost eliberat din lagărul rusesc, s-a întors în ţara şi şi-a întemeiat o familie. De 60 de ani, doamna Lena Pantea îi stă alături. „El n-a fost bolnav în viaţa lui, numai atât că a căzut acum patru ani de şi-a rupt piciorul. Dar el n-a fost bolnăvicios”, a declarat soţia jandarmului.

Secretul veteranului este un pahar de vin roşu în fiecare zi. Aşa se face că, la 105 ani, Crăciun Pantea poate citi ziarul fără ochelari. Chiar dacă s-a născut într-o perioadă când trenurile cu aburi erau cele mai rapide mijoace de transport, veteranul se înţelege surprinzător de bine cu internetul.

Nepoata sa, Lavinia, i-a făcut cont şi pe Facebook: „Ca să-l cunoască lumea şi are mulţi prieteni, multe rude, care se bucura să-l vadă în postările zilnice”.

Sursa: jurnalul.ro

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles