Cum să încetinim îmbătrânirea creierului

creier_5
Un studiu efectuat la Universitatea din Edinburgh, relevă faptul că învăţarea unei limbi străine încetineşte procesul de îmbătrânire a creierului, concluziile studiului fiind publicate în revista “Annals of Neurology”.
Testele de inteligenţă au fost efectuate pe un eşantion de 262 de persoane în vârstă de 11 ani, născute în Edinburgh, după care au fost repetate pe persoane în vârstă de 70 de ani, potrivit site-ului gunes.com.
Cercetarea realizată între anii 2008 – 2010 a vizat măsura în care s-a modificat capacitatea cognitivă a subiecţilor în vârstă de 70 de ani, care, pe lângă cunoaşterea limbii engleze, stăpâneau cel puţin încă o limbă străină.
S-a stabilit că 195 de persoane din grup au învăţat a doua limbă străină, înainte de a împlini vârsta de 18 ani, iar 65 dintre acestea au învăţat-o după vârsta de 18 ani.
Studiul a scos în evidenţă faptul că cei care vorbesc două sau mai multe limbi străine dau dovadă de abilităţi cognitive mult mai mari, decât în mod normal, iar cele mai puternice efecte s-au înregistrat în ceea ce priveşte inteligenţa în general.
Aceleaşi efecte pozitive au fost remarcate şi la cei care au studiat limbi străine la maturitate.

(Sursa RRA)

Cele mai citite

Related Articles