MRU, pregătit să renunţe la candidatura pentru prezidenţiale

1368785238MRU

Pe fondul discuţiilor  privind concentrarea formaţiunilor de dreapta între reprezentanţii PDL şi PNL, liderul partidului Forţa Civică, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, îşi exprimă disponibilitatea pentru unirea dreptei şi este chiar pregătit să renunţe la candidatura sa la Preşedinţia României.
“Este nevoie de o uniune a forţelor de centru dreapta care să valideze primul pas prezidenţial şi, în al doilea rând, proiectul de Românie de care avem cu toţii nevoie, recunoscând deschis că este nevoie de un singur partid politic în dreapta. Nu există orgoliu care să nu poată fi depăşit. Eu mă pun la dispoziţia acestei construcţii în care cred, aşa cum am afirmat-o în numeroase rânduri. Dacă acesta este sacrificiul, nu e un sacrificiu”, a spus Ungureanu. El susţine că voturile dreptei nu trebuie irosite.
“Nici un vot al dreptei nu trebuie să fie irosiţ aruncat la coş. Propunem o Uniune a forţelor de centru-dreapta care să conţină toate formaţiunile de pe spectrul politic al dreptei. Împreună, dreapta se află la un procent în spatele PSD-ului, conform alegerilor de duminică”, a spus Ungureanu. El crede că uniunea forţelor de dreapta e singura care contează.
“Mă pun la dispoziţia forţelor de dreapta şi singurul lucru care contează astăzi este realizarea unei Uniuni a forţelor de dreapta care să facă faţă PSD-ului. Nume, ambiţii şi orgolii personale nu mai sunt motive suficiente pentru a împiedica realizarea proiectului de dreapta. Sunt dispus la orice sacrificiu personal pentru a oferi României o alternativă de dreapta”, susţine Ungureanu.
La rândul său, liderul Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, susţine desemnarea unui candidat unic al dreptei la alegerile prezidenţiale şi se pronunţă pentru o construcţie politică de dreapta, capabilă să câştige alegerile locale şi parlamentare din 2016.

Sursa foto:www.arq.ro

De același autor

Related Articles