A murit “cel mai gras” om din lume

index

Mexicanul Manuel Uribe Garza, considerat cel mai gras om din lume, a încetat din viaţă luni în oraşul Monterrey, din statul mexican Nuevo León, în urma unor complicaţii renale, au informat surse ale familiei, scrie Agerpres citând agenţia de ştiri EFE. Uribe Garza, în vârstă de 48 de ani, pe care prietenii îl alintau Meme, a fost spitalizat la 2 mai în urma deteriorării sănătăţii sale, din cauza unei bacterii care i-a afectat funcţionarea rinichilor.
Mama lui, Otilia Garza, a declarat agenţiei EFE că decesul lui Meme, care reuşise să slăbească în ultimii ani de la 560 la 394 de kilograme, a luat familia prin surprindere.
“Meme era foarte pozitiv, avea planuri mari pentru ziua lui de naştere şi se gândea să facă un grătar”, a spus ea.
Povestea acestui mexican a făcut înconjurul lumii, în 2007, când a intrat în cartea recordurilor Guiness Book. De atunci el a primit ajutor medical şi a reuşit s? dea jos peste 200 de kilograme deşi era în continuare ţintuit la pat.
O intervenţie chirurgicală deficitară, prin care a încercat să-şi reducă din greutate, i-a distrus sistemul limfatic în urmă cu câţiva ani, fapt ce a provocat formarea unor mari tumori la picioare care l-au împiedicat să mai meargă.
La 2 mai, el a fost transportat la spitalul universitar Dr. José Eleuterio González, cu ajutorul unei macarale sub supravegherea paramedicilor locali, însă el a încetat din viaţă luni în jurul orei locale 10.00.

Sursa:www.romania-actualitati.ro

Sursa foto:www.latribuna.hn

Cele mai citite

Related Articles