Şoc în Belgia după atentatul din Bruxelles

şoc în Belgia

Şoc în Belgia după atentatul de ieri de la Muzeul Evreiesc din Bruxelles unde trei persoane şi-au pierdut viaţa şi o alta a fost grav rănită în urma uni atac armat. Atentatul s-a produs ieri după-amiază în incinta muzeului, în centrul capitalei belgiene. Autorităţile anchetează cazul şi nu exclud ipoteza unui atac terorist şi antisemit. Poliţia a arestat deja un suspect şi caută încă unul. Oficialităţi belgine, inclusiv regele Filip, şi-au exprimat consternarea după acest atentat condamnat deopotrivă de liderii europeni.

La Ierusalim premierul, Benjamin Netanyahu, a comentat cu privire la atacul de la Muzeul Evreiesc din Bruxelles şi a declarat: “calomnia şi minciunile împotriva statului Israel continuă să se facă auzite pe pământ european, în timp ce crimele împotriva umanităţii şi asasinatele din Orientul Mijlociu sunt ignorate sistematic acolo. Răspunsul nostru la această ipocrizie este în a spune constant adevărul, în a continua lupta împotriva terorismului şi întărirea armatei”.

Ministrul de externe, Avigdor Liberman, a declarat că este un act de terorism rezultat al incitării antiisraeliene. După acest atentat măsurile de securitate au fost întărite în Belgia unde duminică au loc alegeri legislative şi regionale. RRA

(Alina Bradaci)

De același autor

Related Articles