Contra și Marica au salvat-o pe Getafe

Getafe-Rayo

Antrenorul timișorean Cosmin Contra a reușit să-și salveze actuala echipă, Getafe, de la retrogradare. Duminică seara în ultimul meci din prima ligă spaniolă, formația sa a învins o altă echipă madrilenă, pe Rayo Vallecano cu 2-1. Ambele goluri ale învingătorilor au fost marcate de Ciprian Marica în minutele 43 și în prelungirile meciului. Cea de-a doua reușită a sa a fost din penalty, după ce tot el a fost faultat.
La Rayo fundaşul român Răzvan Raţ a fost integralist.

Partida dintre Osasuna și Betis, din ultima etapă a campionatului Spaniei, a fost întreruptă în minutul 12, după ce un gard de protecţie s-a prăbuşit și mai multe persoane au căzut, fiind rănite. Aproximativ 40 de spectatori au fost trataţi la faţa locului pentru răni minore, iar zece au ajuns la spital, fără a avea răni grave.
Din această cauză meciurile echipelor implicate în lupta pentru evitarea retrogradării au  fost decalate la pauză, astfel încât a doua repriză să înceapă pe toate stadioanele în același moment.
Oficialii din Primera Division au dorit să evite ca unele echipe să afle rezultatul final înainte de finalul partidei Osasuna – Betis.  Trei meciuri au început repriza a doua mai târziu: Rayo – Getafe, Almeria – Bilbao și Valladolid – Granada.

Rezultatele ultimei etape:
Rayo Vallecano – Getafe 1-2
Real Valladolid – Granada CF 0-1
Osasuna Pamplona – Betis Sevilla 2-1
Almeria – Athletic Bilbao 0-0
Real Sociedad – Villarreal 1-2
FC Sevilla – Elche CF 3-1
Valencia CF – Celta Vigo 2-1
FC Barcelona – Atletico Madrid 1-1
Real Madrid – Espanyol 3-1
Malaga CF – Levante valencia 1-0

Campioană este Atletico Madrid. Aceasta, împreună cu ocupantele locurilor doi și trei, FC Barcelona și Real Madrid, vor juca direct în grupele Ligii Campionilor. Athletic Bilbao va disputa meciuri în play-off.

FC Sevilla dispută partide în play-off-ul Europa League, iar Villarreal va juca în turul trei preliminar.

Osasuna Pamplona, Real Valladolid și Betis Sevilla au retrogradat direct.

Sursa foto: www.mediotiempo.com

(Daniel Babun)

Articolul precedent
Articolul următor

De același autor

Related Articles