Codurile meteo şi ploile primăverii în viaţa românilor

636x477_13991039349152dda5

Invariabil fiecare primăvară aduce României spaima codurilor meteo de mai toate culorile, ce înseamnă pericol de inundaţii. Nici anul acesta natura nu ne-a iertat, astfel că au venit apele mari atât din norii cerului cât şi din albiile râurilor. Totul însă se dă uitării la prima rază de soare care ne încălzeşte şi usucă gândurile cenuşii.  Ne-am obişnuit ca în plină vară şi mai apoi în toamnă ,când mergem în piaţă, să aruncăm printre dinţi o vorbă grea la adresa autorităţilor răspunzătoare de preţurile care au crescut, uitând că şi urgiile primăverii sunt vina recoltelor mici, proaste şi scumpe.
În discuţia de astăzi vrem să ştim cum a fost vremea acolo unde ascultaţi Radio România Reşiţa, dacă apele au distrus munca de primăvară în câmp, dacă credeţi că tot ceea ce face natura nu poate fi prevenit şi cu aportul nostru.
Aşteptăm doar ca autorităţile să se ocupe de siguranţa noastră în cazul inundaţiilor, sau fiecare acolo unde trăim am făcut din proprie iniţiativă câte ceva pentru a ne proteja.
În acelaşi timp vă întrebăm dacă împăduririle sunt făcute pentru a trăi, sau defrişările sunt făcute pentru a trăi.

(Gelu Ardeleanu)

Sursa foto:www.lideruldeopinie.ro

Cele mai citite

Related Articles