RCM UV Timişoara câştigă dramatic, în deplasare, la Steaua, în playoff-ul SuperLigii de rugby

2.RUGBY:CSA STEAUA BUCURESTI-RCM TIMISOARA 8-15, SUPERLIGA CEC BANK (17.08.2013)În etapa a treia a playoff-ului SuperLigii de rugby, sâmbătă RCM Universitatea de Vest Timişoara a obţinut o victorie importantă în deplasare, la Steaua, ceea ce face ca gruparea de pe Bega să-şi păstreze primul loc al clasamentului. Elevii lui Chester Williams s-au impus cu 18-13, rezistând eroic în finalul partidei, asaltului pachetului de înaintaşi ai formaţiei din Ghencea.

Tenacitatea gazdelor a fost anulată de cel mai bun marcator al campionatului, fundaşul bucureştean Florian Vlaicu, care a ratat toate loviturile de pedeapsă şi o transformare în repriza secundă.

În urma acestui rezultat, RCM UV Timişoara este practic calificată în semifinale, iar meciul din această fază îl va disputa acasă.

Partida a inceput cu militarii dominand, fapt care dupa primul sfert de ora le putea aduce in cont sase puncte dar Vlaicu a concretizat doar una din cele doua lovituri de pedepasa avute si Steaua conducea cu 3-0.

Timisorenii au marcat primele puncte in minutul 26, atunci cand Vali Calafeteanu a reusit sa trimita printre barele butului o penalitate restabilind egalitatea.

Finalul primei parti a apartinut banatenilor si dupa doua greseli in defensiva ale ros-albastrilor s-au desprins la un ecart de 12 puncte.

Mai intai Calafeteanu a trimis un balon de urmarire, Vlaicu nu a reusit sa intre in posesie si tot mijlocasul la gramada al timisorenilor a marcat primul eseu al jocului. Acelasi Calafeteanu a transforamat si Timisoara a trecut la conducere pe tabela de marcaj.

Nu au trecut decat doua minute si dupa un alt balon de urmarire pe care Ionut Dumitru nu a reusit sa-l gestioneze Shennan a interceptat si l-a gasit in suport pe Burcea, capitanul banatenilor marcand a doua incercare pentru campioni.

Steaua a profitat la ultima faza a primei reprize de superioritatea numerica, Poparlan primind cartonas galben, militarii marcand un eseu dupa o intrare in forta a lui Baraulea, Vlaicu a ratat transformarea iar scorul pauzaei a fost Steaua-Timisoara 8-15.

Repriza secunda a inceput cu un atac purtat la mana de stelisti, balonul ajungand la Dascalu iar centrul ros-albastrilor a finalizat cu eseu. Vlaicu a ratat din nou transformarea scorul devenind 15-13 in favoarea timisorenilor.

In minutul 53 Vlaicu putea sa o aduca pe Steaua in avantaj, dar fundasul stelist a ratat o nou tentativa de tinta, sapte minute mai tarziu insa Calafeteanu nu a gresit si Timisoara s-a distantat la 18-13.

Finalul a fost dramatic si dupa ce Vlaicu a ratat din 22 de metri o lovitura de pedeapsa, banatenii au fost nevoiti sa apere diferenta de scor aparandu-se in ultimul sfert de ora la limita propriului teren de tinta.

Timisora s-a impus cu 18-13, gratie efortului facut in defensiva dar si celor 13 puncte irosite de Vlaicu, fundasul stelist ratand trei penalitati si doua transformari, banatenii acumuland patru puncte in clasament in timp ce ros-albastrii s-au ales cu bonusul defensiv.

În clasamentul playoff-ului, RCM UV Timişoara conduce cu 14 puncte, secondată de Steaua cu 6 puncte. Pe 3 se află CSM Baia Mare cu 4 puncte, iar ultimul loc, al 4-lea este ocupat de Farul Constanţa fără niciun punct.

Sâmbătă de la ora 18 se întâlnesc şi CSM Baia Mare- Farul Constanţa.

De același autor

Related Articles