Dumitru Costin a demisionat din Comitetul Executiv al FRF

Dumitru CostinPreşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori, Dumitru Costin, a demisionat din funcţia de membru al Comitetului Executiv al FRF, a declarat la finalul şedinţei de miercuri, de la Casa Fotbalului, preşedintele clubului Gaz Metan Mediaş, Ioan Horoba.

“Dumitru Costin şi-a dat demisia. Nu a spus un motiv anume, dar probabil că l-a apăsat propunerea făcută de dânsul, cu barajul dintre Concordia şi Rapid. El a fost un om cu foarte bune intenţii, însă s-a simţit vinovat de acest lucru. Aşa şi-a motivat dânsul decizia. Foarte multă lume l-a apostrofat şi a vorbit urât la adresa lui şi atunci a considerat că este mai bine să iasă din Comitetul Executiv. Mie îmi pare rău că la prima mea participare am debutat cu o demisie a unul membru al Comitetului Executiv”, a spus Horoba, membru în Comitetul Executiv al FRF.

Preşedintele AFAN, Dumitru Costin, a declarat, miercuri, că a demisionat din funcţia de membru al Comitetului Executiv al FRF deoarece prin propunerea sa de disputare a barajului dintre Concordia Chiajna şi FC Rapid, meci anulat ulterior de TAS, a afectat imaginea Federeraţiei Române de Fotbal.

“Astăzi mi-am prezentat demisia în faţa Comitetului Executiv al FRF. Motivaţia gestului meu este fundamentată pe afectarea imaginii FRF ca urmare a hotărârii TAS-ului. Îmi menţin însă părerea că punctul de vedere care a ieşit din Comitetul Executiv a fost unul statutar, însă tocmai pentru că FRF a avut de suferit din punct de vedere al imaginii sale mi s-a părut normal ca eu, care am propus acest tip de soluţie care a trecut prin vot la Comitetul Executiv dar a căzut la TAS, să fac acest gest”, a spus şeful sindicatului fotbaliştilor.

Întrebat dacă nu era normal ca toţi membrii din Comitetul Executiv care au votat pentru organizarea barajului să demisioneze, Costin a răspuns: “Probabil că aţi văzut ce a zis domnul Dragomir, că sindicatele au puterea în ţara asta. Eu am făcut o propunere, i-am convins că decizia e corectă. Şi sunt mulţi membri ai Comitetului Executiv care consideră în continuare că decizia luată atunci a fost corectă”.

Dumitru Costin susţine că aşteaptă să citească motivarea deciziilor TAS în cazurile Concordia Chiajna şi Universitatea Cluj. “Voi urmări cu foarte mare atenţie motivarea deciziei TAS în cazul Concordia Chiajna versus FRF şi nu consider acest subiect încheiat. Îmi bazez afirmaţia pe anumite sensibilităţi privitoare la modul în care s-a judecat această speţă. Şi de asemenea aştept cu interes să apară pe site-ul TAS-ului şi motivarea în cazul Universităţii Cluj. Pentru că poate apărea ideea că suntem aici o adunătură de fraieri care nu ştiu ce hotărăsc. Au fost două decizii luate în Comitetul Executiv, care au căzut la TAS. După ce voi vedea motivările deciziilor în cazurile Concordiei şi Clujului îmi rezerv dreptul să merg mai departe. Nu pot să întorc aceaste decizii, dar măcar pentru liniştea mea să ştiu că am făcut o propunere corectă”, a adăugat el.

Preşedintele AFAN felicită conducerea clubului Concordia Chiajna că şi-a urmărit interesul angajând un avocat care a fost judecător în cadrul Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. “Eu aş repeta această propunere, bineînţeles. În urmă cu câteva zile TAS dăduse o altă decizie în care spunea că nici Concordia şi nici Rapid nu au dreptul să joace în Liga I. Apoi însă, un alt judecător, un judecător unic, a interpretat documentele pe care le-a avut la dosar cum a crezut domnia sa de cuviinţă. E de subliniat interesul Chiajnei şi felul în care a tratat speţa, faptul că au ales un avocat care să îi reprezinte şi care o bună bucată de vreme a funcţionat ca şi judecător la TAS. Bravo lor! Eu am şi cerut Comitetului Executiv să insiste pe punerea la punct şi eliminarea tuturor fisurilor din statul şi regulamentele FRF. Altminteri riscăm ca unii aflaţi la mii de kilometri de România să judece doar pe baza a trei pagini, scrise de unii sau de alţii, fără să analizeze în întregul context cu statute şi regulamente traduse. Şi atunci oamenii aceia pot să ia decizii care pot fi de unii interpretate într-un fel şi alţii să aibe impresia că nu ştiu ce interese materiale sau oculte au stat la baza unei decizii luate aici (n.r. – la FRF)”, a precizat şeful sindicatului fotbaliştilor.

El a adăugat că judecătorii TAS au luat decizii în baza unor informaţii trimise de fiecare parte implicată în litigiu, fără a avea la dispoziţie şi statutul şi regulamentele FRF. “FRF nu a avut o poziţie la TAS pentru că a considerat că sunt suficiente paginile pe care le-a scris cu argumentaţia juridică. Rapidul ştiu că a fost reprezentat acolo (n.r. – la TAS). Am aici dosarul Chiajnei, deciziile luate de TAS se bazează strict pe trei pagini scrise de unul, două pagini scrise de altul. Asta e tot, nu e ca într-o instanţă de judecată din România”, a mai spus Dumitru Costin.

Preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori, Dumitru Costin, a demisionat, miercuri, din funcţia de membru al Comitetului Executiv al FRF. Sindicatul fotbaliştilor va avea un reprezentant în Comitetul Executiv al FRF, acesta urmând să fie stabilit în luna septembrie.

Dumitru Costin a fost cel care a propus în Comitetul Executiv al FRF disputarea unui meci de baraj pentru menţinerea în primul eşalon, între echipa Rapid, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licenţiere, şi Concordia Chiajna, formaţia retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent). Propunerea sa a fost adoptată cu şapte voturi pentru şi unul împotrivă, dar a fost apoi desfiinţată de TAS, care a cerut FRF după două etape disputate din Liga I să reintroducă Concordia Chiajna în primul eşalon în locul Rapidului, deşi giuleştenii câştigaseră barajul cu 2-1.Sursa:Mediafax

Cele mai citite

Related Articles