Cod portocaliu de inundaţii pe mai multe râuri din sudul ţării

ipp

Hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu de inundaţii de mâine, ora 9:00, pentru râuri din mai multe judeţe. Este vorba de râurile din bazinele hidrografice: Motru superior si afluentul său Cosustea (judetele Mehedinti si Gorj), pe Jiu la Racari – sector îndiguit (judetul Dolj), Vedea amonte S.H. Valeni, Teleorman amonte de S.H. Tatarastii de Suş Pârâul Câinelui si alti afluenti mici ai râului Vedea (judetele Olţ Arges si Teleorman) si Neajlov amonte Vadu Lat (judetele Dâmbovita si Giurgiu).

Cod galbenm de inundaţii se menţine până în această noapte la ora 02:00 pe râul Neajlov sector aval S.H. Vadu Lat (judetul Giurgiu), pe râul Calmatui (judetul Teleorman), Pârâul Câinelui sectorul  S.H. Vârtoapele – confluenta cu râul Vedea (judetul Teleorman), Sabar aval Poenari (judet Giurgiu) si pe râul Ialomita sector aval S.H. Cosereni (judetul Ialomita).

De mâine dimineaţă, de la ora 2:00 se instituie cod galben pe râurile din bazinele hidrografice: Caraş, Nera, Cerna (judetul Caras-Severin), Drincea (judetul Mehedinti), Desnatui (judetul Dolj), pe Jiu si pe afluentii sai (judetele Hunedoara, Mehedinti, Gorj si Dolj), Oltet si pe unii afluenti ai Oltului inferior din judetele Gorj, Olţ Vâlcea si Dolj, pe Calmatui (judetul Teleorman), pe Vedea si pe afluentii sai din judetele Olţ Teleorman si Argeş pe râurile din bazinele superioare ale Argesului si Dâmbovitei (judetele Arges si Dâmbovita), pe Neajlov, Sabar  (judetele Argeş Dâmbovita si Giurgiu), pe Ialomita, Prahova si unii afluenti (judetele Dâmbovita, Prahova si Ialomita).

Cele mai citite

Related Articles