Scriitorul columbian Gabriel Garcia Marquez a murit

Gabriel Garcia Marquez

Scriitorul columbian Gabriel Garcia Marquez a murit la locuința sa din Mexic, informează BBC citând surse apropiate familiei. Garcia Marquez, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1982, avea 87 de ani.

La începutul lunii aprilie, scriitorul a fost internat într-un spital din Ciudad de Mexico, din cauza unei pneumonii care se agravase, iar după opt zile de tratament a fost externat.

Deși presa mexicană titrase că starea de sănătate a scriitorului se agravase din cauza cancerului limfatic, cu care fusese diagnosticat în 1999, susținând că recidivase și se extinsese la plămâni, ganglioni şi ficat, președintele Columbiei Juan Manuel Santos a declarat miercuri că Marquez suferea de fapt de o pneumonie, care se afla sub control.

Ultima apariţie în public a lui Gabriel Garcia Marquez a avut loc pe 6 martie, când i-a primit la reşedinţa sa din sudul capitalei mexicane pe ziariştii care veniseră cu ocazia zile sale de naştere. Scriitorul şi-a întâmpinat oaspeţii zâmbitor, a primit cadouri şi a acceptat să se lase fotografiat, fără a acorda însă interviuri.

Sursa foto: www.radioromaniacultural.ro

Cele mai citite

Related Articles