Raportul Comisiei Nana va fi finalizat în două zile

nana

Comisia Nana ar putea finaliza peste două zile raportul în care susţine că la cumpărarea terenului din judeţul Călăraşi de către Ioana Băsescu s-au comis ilegalităţi. Luni, comisia a audiat notarul care a parafat contractul de vânzare-cumpărare dintre societatea italiană şi fiica preşedintelui.

Notarul care a legalizat tranzacţia de vânzare-cumpărare a terenurilor dintre societatea italiană şi fiica preşedintelui, Ioana Băsescu, a declarat că din punctul său de vedere au fost respectate toate prevederile legale pentru autentificarea unui asemenea contract.

“Situaţia de inactivitate a societăţii nu impietează asupra autentificării contractului de vânzare. Faptul că este inactivă din punctul de vedere fiscal nu înseamnă că nu mai are capacitatea de a dispune asupra bunurilor societăţii”, a spus notarul public Ştefania Zorilă.

Discuţia cu notarul public a fost una lămuritoare – spune preşedintele comisiei, senatorul Mihai Fifor, care a precizat că membrii comisiei mai aşteaptă şi documente de la ANAF.  Dezbaterile s-au concentrat şi pe cele aproximativ 60 de hectare de teren care au acte cu probleme de legalitate.

“Eu nu am discutat foarte mult despre faptul că societatea era inactivă sau nu şi aşteptăm de la ANAF o serie de documente, ca să putem să ne punem de acord cu acest aspect. Eu am discutat mai mult despre modul în care s-au emis titluri de proprietate care în spate au documente ce nu sunt tocmai în regulă.  De pildă, sunt în jur de 60 de hectare de teren ale căror titluri de proprietate nu sunt emise legal”, a declarat Mihai Fifor.

Comisia se va reuni din nou miercuri, când cel mai probabil va fi prezentat şi raportul.

Sursa foto: www.romania-actualitati.ro

Cele mai citite

Related Articles