STOP vandalismului!

vandalism

Sticlă spartă aruncată pe carosabil, cruci pângărite sau dărâmate în cimitire, ziduri mâzgălite în locuri publice, coșuri de gunoi răsturnate sau deteriorate, toate sunt denumite generic, acte de vandalism. Tinerii recurg în general la ele, de obicei la adăpostul întunericului, probabil din teribilism. Cu toate că vandalismul e pedepsit în Codul Penal cu amendă usturătoare sau cu închisoare de la o lună la trei ani, astfel de fapte continuă să se producă.[poll id=”93″]

***

cimitir-resita

În perioada prepascală cetăţenii obişnuiesc să facă curăţenie în cimitire şi odată cu aceasta să constate lipsa obiectelor şi a accesoriilor de pe cavouri şi cripte. Reşiţenii sunt nemulţumiţi de faptul că în ciuda taxelor de administrare mari nu există garanţia siguranţei locurilor de veci şi a curăţeniei acestora.

Reporterul Radio România Reşiţa, Hardy Cvoica, a fost prin cimitirele reşiţene şi a aflat câteva din nemulţumirile oamenilor:

 

***

 

Autorităţile locale au declarat război celor care vandalizează domeniul public. Reşiţenii au fost indignaţi zilele trecute când au văzut pomii rupţi din parcul Tricolorului.

IMG_3606

Ascultaţi un reportaj realizat de Daiana Roşca:

***

Actele de distrugere şi pângărire a locurilor de veci, cât şi curăţenia în cimitirele de pe raza municipiului Reşiţa constituie o problemă importantă a urbei rămasă nerezolvată de multă vreme.

Ascultaţi un comentariu realizat de Hardy Cvoica:

 ***

Bănci rupte, coşuri de gunoi răsturnate, graffiti scris pe ziduri sau flori smulse din parcuri sunt câteva acte de vandalism efectuate de tineri teribilişti sau persoane aflate în nevoie care doresc să vândă florile pentru a-şi cumpăra hrană. Cornelia Vlaicu ne spune dacă s-au întâlnit cazuri la Caransebeş:

De același autor

Related Articles