Radu Stroe, exclus din PNL

stroe

Fostul de ministru de Interne Radu Stroe a fost exclus din PNL, cu 53 de voturi pentru şi 10 voturi împotrivă. Vicepreşedintele liberal, Radu Stroe, a susţinut, marţi, că preşedintele PNL, Crin Antonescu, a dorit excluderea sa din partid şi a menţionat că Mircea Ionescu Quintus a propus suspendarea sa din funcţie pe o perioadă de şase luni. Stroe, propus pentru excludere din partid de către Biroul Politic Naţional al liberalilor, a spus că regretă decizia şi a precizat că ”momentan” rămâne independent.

“BPN a votat excluderea. Am exprimat regretul pentru acest fapt. Am menţionat în timpul şedinţei că în ceea ce am spus eu la postul de televiziune respectiv era un lucru îndeobşte cunoscut în organismele partidului, am exprimat regretul că unii colegi au fost extrem de ofuscaţi de această chestiune. S-a făcut propunerea şi s-a votat excluderea. (…) De fapt dl Antonescu a fost cel care a dorit acest lucru. A fost o propunere a dlui Quintus de suspendare pe şase luni din funcţia de vicepreşedinte. Asta este”, a spus Stroe.

El a spus că nu se simte un trădător şi a precizat că se află la cea de-a treia excludere din PNL din 1990 până în prezent. Stroe a arătat că a fost exclus prima oară din PNL în noiembrie 1992, când preşedintele de la acea vreme, Radu Câmpeanu, a decis scoaterea liberalilor din Convenţia Democratică, iar el a cerut demisia acestuia.

“În 1994, iată culmea astăzi se împlinesc 20 de ani de atunci, dl Dinu Patriciu, Ludovic Orban şi alţii de la PL’93 m-au exclus pentru faptul că am început demersul de fuziune al PL’93 cu PNL. Astăzi, când eu am constat că s-a făcut această greşeală cu ruperea USL şi ieşirea PNL de la guvernare şi exprimând public acest lucru s-a luat această decizie”, a declarat el.

În context, Stroe a spus că speră să revină în PNL ”cât de curând” şi că nu doreşte să se alăture social-democraţilor sau platformei economice anunţate de Călin Popescu-Tăriceanu.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a anunţat, că Biroul Politic Naţional al partidului a propus excluderea lui Radu Stroe.

“Biroul Politic al Partidului Naţional Liberal a decis, cu 53 de voturi pentru, 10 împotrivă şi un vot nul, să propună Delegaţiei Permanente, forul statutar, să decidă în acest caz, excluderea domnului Radu Stroe din calitatea de membru al PNL”, a spus Pocora.

Sursa foto: www.politicaromaneasca.ro

Cele mai citite

Related Articles