Radu Mazăre şi Avraham Morgenstern scapă de arest

radu mazăre

10 aprilie 2014

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, va fi cercetat în libertate, sub control judiciar. Instanţa supremă a respins cererea DNA de arestare pentru 30 de zile, în dosarul în care primarul este acuzat de luare de mită. Decizia judecătorilor nu este definitivă şi poate fi contestată de procurori.
O decizie similară s-a luat şi în cazul omului de afaceri Avraham Morgenstern, cercetat în acelaşi dosar, pentru dare de mită. Procurorii susţin că în 2011 edilul Constanţei ar fi primit, în mai multe tranşe, 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern pentru a câştiga licitaţia privind construirea campusului social Henri Coandă.

Potrivit DNA, banii au urmat un circuit ascuns prin intermediul unor fonduri aparţinând unor firme offshore, deschise la bănci din străinătate, în ţări cu condiţii restrictive pentru cooperarea juridiciară internaţională în materie penală. Radu Mazare ar fi făcut demersuri prin iniţierea unor hotarâri de Consiliu Local prin care ar fi aprobat diverse etape ale procedurii de achiziţie sau prin care a fost favorizată firma omului de afaceri.

9 aprilie 2014

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a fost reţinut aseară pentru luare de mită şi va fi prezentat astăzi instanţei cu propunerea de arestare preventivă. După audierile de la sediul DNA, Radu Mazăre a afirmat că dosarul său este unul politic. Potrivit procurorilor, la începutul anului 2011, edilul a primit 175.000 de euro de la reprezentantul firmei care a construit cartierul de locuinţe sociale “Henri Coandă”, pentru a-l ajuta să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului de aproximativ 10 milioane de euro, cu încă aproape un milion.

8 aprilie 2014

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secția de Combatere a Infracțiunilor Conexe Infracțiunilor de Corupție efectuează cercetări într-o cauză penală, ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în perioada 2011 – 2013, a unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție de către funcţionari publici, cu funcţii de conducere în plan local.

În cursul dimineții, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 12 locaţii situate în municipiile Constanța, București și judeţul Dâmbovița, din care una este sediul unei instituții publice. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei.

Potrivit Jurnalul.ro, procurorii DNA au descins la locuința primarului Radu Mazăre, dar şi la sediul Primăriei Constanța.

“Se fac percheziții și la fratele meu și la mama. În acest moment mă aflu la București și mă voi întoarce în Constanța pentru că acolo sunt avocații mei și procurorii. Procedura DNA este una clasică. Nu am fost citat niciodată”, a declarat Radu Mazăre.

Potrivit primarului Mazăre, s-ar putea ca verificările procurorilor DNA să vizeze cartierul de locuinţe sociale Henri Coandă construit de municipalitate.

(Mirabela Afronie)

Cele mai citite

Related Articles