Trupul militarului român ucis în Afganistan va fi repatriat

vulpoiu afganistan

Trupul militarului român care şi-a pierdut viaţa ieri, în Afganistan, urmează să fie repatriat – a anunţat Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa.
Astăzi de la ora 8.00, în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional au fost organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare a eroului căzut la datorie, plutonierul-major Claudiu-Constantin Ştefan Vulpoiu. Alţi cinci dintre camarazii săi au fost răniţi şi sunt internaţi în spitale din Afganistan. Militarii se aflau într-o misiune de patrulare şi au fost surprinşi într-un atac-sinucigaş, petrecut pe autostrada Kabul-Kandahar.
Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au transmis mesaje de condoleanţe familiei plutonierului-major Claudiu-Constantin Ştefan Vulpoiu.
În Afganistan sunt dislocaţi în prezent aproximativ 1.000 de militari. Din anul 2002, de când România participă la misiune, 23 de militari au căzut la datorie, iar alţi aproximativ 130 au fost răniţi. Până în prezent, 26 de militari români şi-au pierdut viaţa în toate teatrele de operaţii, iar alţi peste 140 au fost răniţi.

Sursa foto: www.b365.ro

Cele mai citite

Related Articles