Stare încordată la Cernăuţi

Cernauti

Starea încordată şi grija faţă de ceea ce se întâmplă în Ucraina persistă printre locuitorii din Cernăuţi.  De când au început frământările în Ucraina, regiunea Cernăuţi nu a avut guvernator. La sfârşitul săptămânii trecute însă, preşedintele interimar al Ucrainei l-a numit în această funcţie pe Roman Vanzuryac.
Aşteptările oamenilor din această regiune sunt mari, mai ales că starea de încordare persistă.
“Noua putere îşi va rata într-adevăr acel potenţial şi competenţa de a salva Ucraina din situaţia în care se află acum. Până la sfârşitul săptămânii a promis că va desemna pe acei oameni pe care îi va propune pentru funcţiile şefilor de direcţii din cadrul administraţiei de stat, direcţiile-cheie, direcţiile de ştiinţă şi învăţământ. Sperăm că vor fi propuse candidaturi demne pentru a fi acceptate de tot poporul şi să înceapă lucrul”, spune Iurie Levcic.
Tot Iurie Levcic este de părere că noul guvernator nu va avea prea mult timp la dispoziţie să-şi pună în valoare abilitătile de conducere a administraţiei regionale.
“Doamne ajută! zic eu, dar este un termen foarte scurt pentru a-şi manifesta în primul rând calităţile administrative, manageriale ş.a.m.d., pentru că în 25 mai vor avea loc alegerile preşedintelui ţării şi după alegerea preşedintelui iarăşi lucrurile tradiţional vor fi schimbate. Este încă o stare de stres în toată Ucraina vizavi de anexarea Crimeii şi de lucrurile care se întâmplă acolo. Vreau să vă spun că în multe regiuni din Ucraina sunt refugiaţi din Crimeea. Sunt foarte mult în Lvov, sunt în Cernăuţi, sunt în Tîrnopol tătari care au fugit cu familiile, cu întreg neamul ca să se salveze de lucrurile nedorite pentru ei”, a mai spus Iurie Levcic.

Cele mai citite

Related Articles