[EDITORIAL] Sunt bolnav, dar … mă tratez?

politica

Se-ntâmplă pe meleagurile noastre carpatine un fenomen mult mai straniu decât dispariția avionului acela malayesian : și anume, aproape toți mahării zilei atunci când ajung la DNA descoperă că au o boală mai mult sau mai puțin gravă! Ceea ce nu-i un lucru tocmai rău! Nu boala – Doamne ferește! – ci faptul că află c-au boala… Pentru că luați cu treburile funcției pe care o ocupă, respectivii nu mai au timp să-și mai verifice și sănătatea! E drept că a existat un program național al Ministerului Sănătății  prin care toți rumânii – vorba unui mare vânător de afaceri de-al nostru – trebuiau să treacă pe la medic pentru o revizie generală, dar se vede treaba că trebile funcției  nu i-au lăsat pe mulți ca să afle din timp dacă vreo boală le dă târcoale ori chiar  boala și-a găsit de lucru și își ocupă acum fișa postului!

Desigur că homo sapiens fiind cu toții, nu ne bucurăm când vreun semen de-al nostru  a dat de un necaz medical, da’ nici nu putem face un cor al bocitoarelor pentru că boala nu i-a fost descoperită de vreun medic, ci de procurori! Acuma, noi ce să înțelegem : că de la un anumit nivel în sus munca îmbolnăvește?  Sau că și bolile astea au devenit atât de parșive încât se manifestă doar în prezența procurorilor?   Sau poate că în acest fel se demonstrează că șpaga este nesănătoasă, la propriu, și mai devreme sau mai târziu duce la apariția unor boli cronice, foarte greu de depistat într-o urmărire medicală, dar care se manifestă din plin într-o urmărire penală!  Fie măcar și din acest punct de vedere, DNA-ul își arată utilitatea și oamenii pot urma un tratament medical, despre care în alte condiții habar nu ar fi avut!

Dar așa-i viața făcută…   Când crezi că ai ajuns cu imunitatea la maximum și nimeni și nimic nu poate să te mai deranjeze, te trezești dintr-o dată că nu ai făcut altceva toată viața decât să ajungi un depozit de boli! Și mulți semeni de-ai noștri cu funcții înalte, dacă nu ar fi DNA-ul, ar suferi și nici măcar nu ar ști că suferința e din cauza bolii! De aceea, pentru o mai bună eficientizare a activității, propunem trecerea DNA-ului în subordinea Ministerului Sănătății, iar în subordinea Ministerului Justiției să treacă Administrația Cimitirelor, fiindcă acolo nimeni nu se mai îmbolnăvește odată ce a ajuns în fața Judecății de Apoi! (Paul Sever-Smadu)

Sursa foto: www.realitatea.net

De același autor

Related Articles