[UPDATE][FOTO/VIDEO] Un tir a spulberat trei maşini şi un pieton înainte să intre într-un bloc

accident Triaj

Vineri, 21 martie

Ora 16.00

Accidentul de ieri din zona Triaj a municipiului Reşiţa a produs pe lângă victime care au ajuns la Siptalul Judeţean de Urgenţă şi multe pagube. Spre exemplu, după o noapte de loc călduroasă, proprietarii apartamentului, în care a “intrat” tirul în urma accidentului de ieri din Triaj, au trebuit să doarmă în frig din cauză că a fost afectată atât reţeaua de gaz, cât şi centrala de apartament care se află în balconul distrus. Somnul acestora nu a fost de loc uşor şi din cauza şocului prin care aceştia au tercut, dar şi din cauză că atenţia lor a fost orientată la zidul spart în urma impactului.

Proprietarul locuinţei a angajat deja o firmă privată pentru a contrui alt zid la balconul afectat de impact, iar societatea furnizoare de gaz, pentru a preveni o altă catastrofă din cauza posibilelor scurgeri, i-a recomandat să angajeze o firmă autorizată care să verifice aceste aspecte.

Deocamdată, proprietarii apartamentului situat peste drum de Muzeul de Locomotive din Triaj, au început reparaţiile pe cont propriu, dar cu promisiunile că vor fi despăgubiţi de firma de asigurări la care şoferul rus, care se afla la volanul tirului, a semnat poliţa.

În acest moment, în linii mari, pe lista de stricăciuni a proprietarilor locuinţei afectate, se află autoturismul făcut praf de tir, balconul spart la propriu, pagube la reţeaua de apă şi gaz, iar asta fără să fie luată în calcul  partea nematerială şi anume şocul de a-ţi intra un tir pe geam.

Ovidiu Babolea a stat de vorbă cu proprietarul apartamentului şi a aflat mai multe detalii:

Ora 14.00

Primele cauze ale producerii accidentului de ieri din yona Triaj, care a zguduit municipiul Reşiţa, au început să iasă la lumină. Neatenţia este cauza principală a producerii nefericitului eveniment.

Şoferul tirului a declarat poliţiştilor, care l-au anchetat, că era atent la plăcuţele indicatoare deoarece, fiind rus nu cunoaşte caracterele latine cu care sunt tipărite semnele de circulaţie, a precizat şeful serviciului rutier din Reşiţa, comisar Traian Dragomir.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă. Astăzi poliţiştii vor supune la control automarfarul şi capul tractor pentru a se verifica dacă accidentul din Triaj s-ar fi putut produce din cauze tehnice. În ceea ce priveşte pagubele produse, firma de asigurări, va trebui să-i despăgubească pe cei afectaţi, a mai precizat comisar Traian Dragomir.

Ascultaţi un reportaj realizat de Ovidiu Babolea cu şeful serviciului rutier din Reşiţa, comisar Traian Dragomir, despre cauzele producerii accidentului de ieri din Triaj:

Joi, 20 martie

Ora 22.00

Poliţia Rutieră Reşiţa a stabilit, după primele cercetări, că accidentul a fost cauzat de neatenţia şoferului de tir care a pierdut controlul volanului, fiind atent la plăcuţele indicatoare. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Cercetările continuă.

Ora 20.00

De câteva minute drumul din zona Triaj a fost degajat de lucrătorii poliției Serviciului Rutier și de cei ai primăriei municipiului Reșița. După ce tirul a fost ridicat din blocul în care s-a oprit, alte pagube au apărut la ”lumină”. Peretele apartamentului în care tirul a intrat după ce șoferul acestuia a pierdut controlul volanului a fost distrus.

Potrivit martorilor, trei tiruri ruseşti se deplasau din direcția Centrului Civic către Caransebeș, iar pe drum s-au ”șicanat” în trafic, unul dintre ei acroșând în mers un taxi, după care s-a întâmplat accidentul care a ”zguduit” municipiul Reșița.

 Ora 19.30

Exclusiv:

Ajunse pe secţia de Imagistică şi Radiologie, victimele au acceptat sa stea de vorbă în exclusivitate cu echipa Radio România Reşiţa, prezentă la faţa locului. Barbatul de 30 de ani, şoferul taximetrului care a rămas încarcerat în urma acestui accident a fost cel mai afectat. După primele investigaţii bărbatul are mana ruptă, umărul dislocat o contuzie la cap dar în rest este conştient şi coerent. În taxi se afla şi soţia medicului de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Marius Cotârlă.  Femeia în vârstă de 55 de ani care lucreaza tot la Ambulanţă a fost implicată în acest nefericit eveniment. Aceasta avea o plagă de aproximativ  3 cm deasupra de ochiul stâng şi se afla în şoc traumatic. Cealaltă victimă, o altă femeie de aproximativ 60 de ani se afla pe trotuar în momentul în care s-a petrecut evenimentul. Aceasta a scăpat doar cu câteva zgârieturi şi nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Ascultaţi declaraţiile victimelor într-un reportaj realizat de Daiana Roşca:

Cele trei victime ale accidentului produs în zona Triaj a municipiului Reşiţa au fost transportate la Spitalul de Urgenţă Judeţean din Reşiţa. Deşi au contuzii şi fracturi, bărbatul şi cele două femei sunt în afara oricărui pericol au precizat medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Ora 18.30

Tirul care a provocat accidentul din zona Triaj şi care a spulberat patru maşini  înainte să intre într-un bloc transporta cel mai probabil biciclete sau mopede, a precizat pentru Radio România Reşiţa, şeful Biroului Rutier din Reşiţa, comisar Traian Dragomir.

Cauzele producerii accidentului sunt în cercetare, drumul este încă blocat, iar acum oamenii legii încearcă să elibereze zona pentru fluidizarea traficului.

Ora 18.00

Un tir cu remorcă, înmatriculat în Rusia a provocat un grav accident de circulaţie în zona Triaj din municipiul Reşiţa. Conducătorul automarfarului a pierdut controlul volanului şi efectiv a spulberat toate maşinile care se aflau in circulaţie sau parcate pe marginea drumului. Tirul s-a oprit doar când a intrat în coliziune cu un bloc situat peste drum de Muzeul de Locomotive din Triaj.

Foarte multe echipaje de pompieri, jandarmi, medici, ambulaţe şi SMURD-ul se află acum, în Triaj, la locul unde s-a produs accidentul. Trei persoane au fost grav rănite şi transportate de urgenţă la spitalul judeţean. Una din victime este un pieton, iar  celelalte două victime sunt un pasager şi un alt conducător auto care din nefericire se afla în trafic chiar în zona Triaj când s-a produs accidentul. Şoferul tirului a scăpat fără nicio rană.

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=nH5usoGNsNc&feature=youtu.be[/youtube]

 

Ora 17.50

Un grav accident s-a produs în urmă cu câteva minute în cartierul reşiţean Triaj. Potrivit primelor informaţii un tir a intrat în plin într-unul din blocuri. Vom reveni cu amănunte.

Cele mai citite

Related Articles