[FOTO-VIDEO] Descinderi la contrabandiştii de ţigări

Flagrant 19.03.201420.03.2014

În urma unui complex de măsuri informativ-operative realizate de către poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş şi Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timiş a fost înregistrat dosarul penal nr.235/D/P/2013 la DIICOT Timişoara. Astfel, în data de 19.03.2014, a fost declanşată o acţiune specifică pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de contrabandă. Documentarea activităţii infracţionale a suspecţilor a fost realizată cu suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă. Ieri, după-amiază, poliţiştii de frontieră l-au reţinut în flagrant pe Ovidiu D., în vârstă de 37 de ani, domicilat pe raza municipiului Timişoara. Bărbatul conducea un autovehicul marca „Mercedes Sprinter”, în interiorul căruia s-a descoperit într-un locaş special amenajat cantitatea de 3.800 pachete ţigări cu timbru de Muntenegru. Ovidiu D. este liderul unui grup infracţional cu preocupări pe linia contrabandei cu ţigări netimbrate.

Totodata, în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de către Tribunalul Timiş au fost efectuate opt percheziţii domiciliare la mai multe locaţii de pe raza judeţului Timiş. Astfel, în urma acestor acţiuni s-au descoperit 15.630 pachete ţigări cu timbru de Serbia şi Muntenegru, precum şi 345 l alcool. Valoarea totală a bunurilor se ridică la 198.910 lei. S-au mai descoperit şi sumele de bani: 760 euro respectiv 10.590 lei care au fost supuse confiscării.

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=FjdHKRicIKc&feature=youtu.be[/youtube]

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timiş au procedat la audierea a cinci persoane, iar pe numele lor s-a dispus măsura reţinerii pe 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentate instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă.

(Sebastian Dragomir)

Flagrant 19.03.2014 (1)

19.03.2014

Contrabandiştii primesc vizite mascate. Poliţiştii de frontieră de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, sub coordonarea procurorilor DIICOŢ desfăşoară în acestă după-amiază opt percheziţii domiciliare pe raza judeţului Timiş pentru destructurarea unei reţele de contrabandă cu ţigări. Sunt astfel puse în aplicare mai multe mandate de aducere la audieri a  contrabandiştilor suspectaţi. Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timiş vor proceda în orele viitoare la audierea a cinci persoane, urmând ca faţă de învinuiţi să fie dispuse măsurile legale, informează un comunicat al poliţiei de Frontieră, primit pe adresa redacţiei. “Documentarea activităţii infracţionale a suspecţilor a fost realizată cu suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă. Cercetările în cauză continuă, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timis, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, se mai precizează in document.

(Laura Piperiu)

De același autor

Related Articles