[FOTO] [UPDATE] Ciobanu, Cătinaș și Moroșanu “regii” SuperKombat World Grand Prix Series la Reşiţa

DSCF9114

Sâmbătă, 12 aprilie, ora 24:

O mare reuşită. Aşa a fost catalogată gala SuperKombat World Grand Prix Series de la Reşiţa de sportivi, oficiali şi alte persoane implicate în acest eveniment transmis prin intermediul televiziunii în 83 de ţări. Municipiul d e pe Bârzava, prin Primărie şi Consiliul Local, s-a achitat ireproşabil de angajament, după cum a afirmat preşedintele SuperKombat, Eduard Irimia. Show-ul sportiv a fost grandios şi a avut de toate: meciuri palpitante, abandonuri, susţinere din partea publicului şi organizare ireproşabilă.

Piramida, organizată la categoria 85 de kg, a fost câştigată de polonezul Dawid Kasperski, care l-a învins în finală la puncte pe surinamezul Errol Koning. Meciul a fost deosebit de atractiv. Până să ajungă să se bată în ultimul act, Kasperski l-a învins pe Ciprian Şchiopu, iar Koning a fost învingător în meciul cu Noureddine Echiguer din Maroc. Pirmida a fost deschisă de un meci de rezervă între Ibrahim El Bouni din Maroc şi sârbul Uros Bogojevic. Câştig la puncte a avut luptătorul african.

Meciurile eveniment (main event) i-a avut ca învingători, fără probleme, pe români. Cel supranumit “Fiul lui Dracula”- Sebastian Ciobanu a câştigat după trei runde în faţa lui Enver Slijvar din Slovenia şi care se antrenează în Elveţia.

Cătălin Moroşanu s-a ţinut de cuvânt şi l-a învins pe Mohamed Abdel Karim-“Hulk”. Nu s-a pus problema câştigătorului, moldoveanul nostru a fost în avantaj toate rundele. Cunoscut pentru stilul său de luptă inconfundabil, fostul jucător de rugby, Moroşanu a trimis în adversarul său toată gama de lovituri permise în acest sport. Egipteanul, de felul său agresiv în luptă,  a fost un foarte bun încasator.

Lugojeanul Raul Cătinaş a reuşit să-şi învingă adversarul, pe francezul Brice Guidon, în repriza a doua. Încurajat tot timpul de spectatori, Cătinaş i-a răsplătit cu o victorie mare, în faţa unui nume cunoscut din K1.

Maestrul Stefan Popa Popa’s, prezent la evenimentul global de la la Reşiţa, i-a imortalizat în celebrele sale caricaturi, în timpul galei, pe sportivii din ring.

Ascultaţi declaraţia lui Cătălin Moroşanu pentru Radio România Reşiţa:

Ascultaţi declaraţia bănăţeanului Raul Cătinaş în exclusivitate pentru Radio România Reşiţa:

Ascultaţi declaraţia în exclusivitate pentru Radio România Reşiţa a luptătorului de kickboxing Benny Adegbuyi:

Ascultaţi declaraţia primarului Reşiţei, Mihai Stepanescu în exclusivitate pentru Radio România Reşiţa:

Ascultaţi declaraţia preşedintelui SuperKombat, Eduard Irimia, în exclusivitate pentru Radio România Reşiţa:

Sambata, 12 aprilie, ora 20:

Sala Polivalenta din municipiul Reșița s-a umplut de spectatori care urmăresc cu interes meciurile de la acest eveniment organizat în premieră în municipiul de pe Bârzava. Gala a început cu doua meciuri de MMA care au fost caștigate, spre bucuria spectatorilor, de lupători români. Aurel “Mineru” Pîrtea l-a învins prin abandon în prima repriză pe Christos Tsoulfas, iar Zsolt Balla a câștigat tot prin abandon, dar în repriza a doua pe un alt grec Christos Pappas.

În meciul pentru promovarea anti-violenței  timișoreanul Florin Ilie a fost învins prin abandon, dupa ce a fost numărat de trei ori, de agentul de circulație din Dîmbovița Dan Mocanu.

În jurul ringului sunt amplasate optzeci de mese la care asistă VIP-uri. Crainicul care vorbește în limba română spectatorilor este Dana Săvuică.

Vineri, 11 aprilie, ora 19:

Primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, a adresat un mesaj de bun venit sportivilor, antrenorilor şi celorlalţi oaspeţi care au venit în municipiul de pe Bârzava pentru Gala Superkombat World Grand Prix de sâmbătă seara şi care va fi urmărită pe 5 continente. La festivitatea desfăşurată la Casa Municipală au fost prezente şi alte oficialităţi din Primărie şi Consiliul Local.

Preşedintele SuperKombat, Eduard Irimia, a primit o diplomă din partea edililor, iar sportivii şi staff-urile lor, fanioane, care să le reamintească de municipiul Reşiţa. După festivitate s-a mers la vechea Catedrală din Cartierul Muncitoresc.

Acţiunea de vineri a continuat cu cântarul oficial şi prezentarea tuturor sportivilor care vor urca în ring sâmbătă seara. La prezentare a asistat un număr mare de spectatori, iar dup aceea a fost organizată o sesiune foto cu sportivii care au acordat autografe. Egipteanul Mohamed Abdel Karim (1,93 m, 110 kg), poreclit Hulk, datorită stilului său extrem de agresiv de luptă a fost extrem de jovial şi s-a fotografiat cu toţi cei care au dorit să aibe o amintire cu el. După cum a afirmat Eduard Irimia, a fost un public numeros, iar prezentarea s-a desfăşurat pentru prima dată în istoria galelor SuperKombat de la noi din ţară, în aer liber. De obicei evenimentele de acest gen aveau loc într-un Mall.

Preşedintele SuperKombat, Eduard Irimia se va căsători oficial la Reşiţa, cu o oră înaintea galei de sâmbătă, iar ceremonia va fi oficiată de primarul Mihai Stepanescu. Pentru a se putea oficia acest act unilateral, Eduard Irimia şi-a făcut viză de flotant în municipiul de pe Bârzava.

Ascultaţi declaraţia lui Eduard Irimia:

Joi, 10 aprilie, ora 18

Luptătorii K1 vor promova municipiul Reşiţa cu ocazia galei SuperKombat de sâmbătă.

Gala SuperKombat organizată la Reşiţa este şi un mod de promovare a municipiului. Președintele SuperKombat, Eduard Irimia, a spus într-o conferinţă de presă că ziua de vineri este una foarte încărcată. Sportivii şi oficialii competiţiei vor vizita mai multe obiective importante din municipiu, printre care, Grădina Zoologică, Muzeul de locomotive, vechea Catedrală din cartierul Muncitoresc.

Tot vineri, de la ora 16, în faţa Sălii Polivalente, publicul este invitat să participe la un show care include cântarul oficial, prezentarea luptătorilor şi o sesiune de autografe cu vedetele Galei.

 Joi, 10 aprilie, ora 13:

Doi dintre cei mai buni luptători de K-1 ai tuturor timpurilor, Jerome Le Banner şi Xhavit Bajrami, vor fi prezenţi, sâmbătă, la Reşiţa, la gala Superkombat World Grand Prix pentru a urmări la lucru noua generaţie de eroi.

 Celebru datorită confruntărilor sale epice, dar şi a apariţiilor în mai multe producţii cinematografice, precum Asterix şi Obelix sau Infidelii, francezul Jerome Le Banner (41 de ani) are în palmares 77 de victorii şi 22 de înfrângeri, iar la Reşiţa îl va însoţi pe conaţionalul său Brice Guidon, cel care va lupta în main-event-ul serii cu Raul Cătinaş.

“Până acum un an şi jumătate m-am antrenat împreună cu Le Banner în Olanda, am fost colegi de sală la Chakuriki. Este o adevărată legendă, dar, din păcate, timpul nu iartă pe nimeni şi acum a venit momenta pentru ca o nouă generaţie să răsară. Mă bucur că ne reîntâlnim, însă îl anunţ să se aştepte să plece dezamăgit. În ring, nu îi voi da nicio şansă lui Guidon”, a spus Cătinaş înaintea confruntării cu francezul de 1,98 metri şi 112 kilograme, care de-a lungul timpului a învins nume precum Rico Verhoeven, Hesdy Gerges şi Petar Majstorovic.

Dacă Le Banner a mai în România în urmă cu trei ani, la gala de la Bucureşti, şi chiar e căsătorit cu o româncă, pentru  albanezul Xhavit Bajrami este o premieră, elevul său, slovenul Enver Slijvar, calificându-se pentru Superkombat WGP Reşiţa datorită victoriei obţinute în toamnă, în Italia, la New Heroes. “Am citit multă istorie în ultimii ani şi ştiu că Albania şi-a căpătat independenţa datorită unei influenţe puternice a României, aşa că mă simt onorat să vin în ţara voastră. Slijvar este pregătit să facă un meci care să ridice sala în picioare, deşi Sebastian Ciobanu şi-a căpătat o reputaţie de dur”, a spus Bajrami, câştigătorul turneului K-1 de la Fukuoka, din 1999 şi stabilit în prezent în Elveţia.

Ascultaţi declaraţia lui Eduard Irimia:

Joi, 10 aprilie, ora 8:

Opt meciuri pe reguli K-1 şi alte două confruntări de MMA sunt programate să se desfăşoare în cadrul galei Superkombat World Grand Prix Reşiţa, care va avea loc în această sâmbătă, la Reşiţa, şi unde, printre alţii, vor lupta vedetele Local Kombat, Cătălin Moroşanu şi Raul Cătinaş.

În total, luptători din 9 ţări se vor duela în evenimentul organizat în parteneriat cu Primăria Reşiţa şi televizat în peste 80 de ţări de pe 5 continente. În turneul piramidal la categoria semigrea, românul Ciprian Şchiopu îl va întâlni pe polonezul Dawid Kasperski, iar în al doilea meci, marocanul Nour-Edinne Echiguer va lupta pentru un loc în finala serii cu surinamezul Errol Koning.

 “Va fi o premieră să organizăm un turneu la altă categorie decât cea grea, învingătorul urmând să devină challenger obligatoriu pentru titlul mondial. Nu este singura noutate pentru Reşiţa. Pe lângă revenirile în ring ale lui Moroşanu, Cătinaş şi Sebastian Ciobanu, îi vom avea, datorită parteneriatului cu FR Kempo, şi pe cei mai buni luptători de MMA din România, Zsolt Balla şi Aurel Pirtea, care vor avea meciuri internaţionale”, a declarat promotorul Eduard Irimia, care la finalul săptămânii trecute a fost în Marea Britanie pentru selecţiile Superkombat dedicate Regatului Unit.

De asemenea, în deschiderea galei va avea loc un meci între veterani dedicat unei campanii anti-violenţă, bănăţeanul Florin Ilie, arestat săptămâna trecută de poliţiştii timişoreni după ce a fost confundat cu un infractor, urmând să-l întâlnească pe Dan Mocanu, câştigător al show-ului Bodyguardul – Forţe Speciale, în prezent agent de circulaţie în judeţul Dâmboviţa.

Biletele, care costă între 50 şi 100 de lei, pot fi achiziţionate de la Sala Polivalentă din Reşiţa şi Bazinul Olimpic,  dar şi din reţeaua eventim.ro, magazinele Germanos, Orange şi Vodafone din toată ţara. Toate încasările vor fi donate cazurilor sociale din Reşiţa, dar şi Centrului Olimpic de Box.

Gala Superkombat World Grand Prix, programată să înceapă de la ora 20:00, va fi transmisă în România, în direct pe Sport.ro, iar imediat după miezul nopţii, în reluare, pe Pro TV. La nivel global, gala va putea fi urmărită în direct în 83 de ţări prin intermediul Eurosport.

Marți, 8 aprilie:

Vedetele Local Kombat: Cătălin Moroşanu, Raul Cătinaş, Sebastian Ciobanu şi Ciprian Şchiopu sunt cei patru sportivi români care vor lupta la Reşiţa, în primul Superkombat World Grand Prix al anului 2014. Evenimentul va fi transmis în direct în peste 80 de ţări şi va cuprinde, inclusiv, trei meciuri pe reguli de MMA.

După ce a absentat de la marea finală a sezonului 2013, Moroşanu se întoarce în ring pentru un super-fight împotriva vedetei din Extreme Fighting Championship Africa, egipteanul Mohamed Abdel Karim (1,93 m, 110 kg), poreclit Hulk, datorită stilului său extrem de agresiv.

În meciul cap de afiş de la Reşiţa, Cătinaş se va bate cu cel mai bine cotat luptător francez în acest moment, Brice Guidon, cel care i-a învins de-a lungul timpului, printre alţii, pe Hesdy Gerges, Rico Verhoeven şi Frank Munoz, campionul Superkombat 2013. “Este mai înalt decât mine cu 16 centimetri, dar nu mă tem. Aproape tot timpul am luptat având acest dezavantaj şi de cele mai multe ori am câştigat. Am promis că 2014 va fi anul meu şi am de gând să mă ţin de cuvânt”, a pus sportivul originar din Lugoj, care vizează titlul mondial la categoria grea.

Sebastian Ciobanu va lupta la rândul său, după o pauză de 7 luni, urmând ca pe 12 aprilie să-l înfrunte pe slovenul Enver Slijvar, câştigător al galei Superkombat New Heroes Italia, cel care în prezent este antrenat de legenda K-1, Xhavit Bajrami. Cel de-al patrulea român anunţat în program este Ciprian Şchiopu, acesta urmând să lupte în piramida de patru la categoria semigrea.

De asemenea, în urma parteneriatului pe plan naţional cu Federaţia Română de Kempo, în premieră pentru o gală Superkombat, vor fi programate şi trei meciuri pe reguli de MMA. George Păcurariu, autorul celui mai spectaculos KO din America în 2013, Aurel “Pirtea” Mineru şi cel mai bun greu român din MMA, Zsolt Balla, vor disputa meciuri internaţionale în deschiderea evenimentului de la Reşiţa.

“E un proiect pilot cu meciurile de MMA, iar în funcţie de reacţia publicului, vom continua să promovăm şi acest sport. De la calitatea producţiei de televiziune şi până la meciurile în sine, avem toate ingredientele necesare pentru un eveniment de top. E meritul în special al autorităţilor locale din Reşiţa, care au înţeles importanţa acestui produs şi că evenimentul va beneficia de o expunere mediatică uriaşă”, a declarat preşedintele Eduard Irimia.

Gala Superkombat World Grand Prix, programată să înceapă de la ora 20:00, va fi transmisă în România, în direct pe Sport.ro, de la ora 21, iar imediat după miezul nopţii, în reluare, pe Pro TV. Accesul publicului în sală este permis începând cu ora 19:00.

Vineri, 4 aprilie

Biletele pot fi cumpărate  începând de vineri 4 aprilie, între orele 11.00-19.00, de la casele de bilete ale  Sălii Polivalente şi de la Complexul Municipal de Sport şi Sănătate din cartierul Lunca Bârzavei (în incinta Bazinului Olimpic de Înot, strada Făgăraşului nr. 16), inclusiv sâmbătă şi duminică. Biletele sunt disponibile şi online, în reţeaua eventim.ro. Preţurile biletelor sunt de 50, 70 şi 100 de lei în funcţie de locurile din tribune.

Conform ultimelor informații, dintre românii care vor lupta la Reşiţa îi amintim pe renumiţii luptători Local Kombat: Cătălin Moroşanu, Raul Cătinaş, Sebastian Ciobanu şi Ciprian Şchiopu. Invitaţii speciali sunt campionii mondiali: Jérôme Le Banner şi Semmy Schilt. În ring alături de sportivii români vor urca şi luptători străini, recunoscuţi la nivel internaţional.

Prima gală Superkombat World Grand Prix din anul 2014 se va desfăşura în municipiul Reşiţa în data de 12 aprilie, în organizarea Primăriei şi Consiliului Local al Municipiului Reşiţa în parteneriat cu Federaţia Română de Kempo.

Evenimentul va fi transmis în peste 80 de țări.

Joi, 20 martie

Municipiul Reșița se va înscrie pe harta selectă a orașelor unde se desfășoară primul eveniment World Grand Prix al circuitului Super kombat al cărui preşedinte este Eduard Irimia. Evenimentul va avea loc în 12 aprilie.

Pentru buna organizare a fost constituită o comisie de lucru condusă de primarul Mihai Stepanescu. Membrii se întrunesc de două ori pe săptămână. Comisia a decis ca bilete să se poată achiziționa și online, iar prețul acestora variază între 50 și 200 de lei. Preţul cel mare se percepe la  mesele de la nivelul parchetului, din jurul ringului.

Dintre numele sonore din K-1 la Reşiţa este foarte posibil să ajungă multiplul campion, olandezul Remy Bonjasky.

 Ascultaţi declaraţia primarului Mihai Stepanescu despre comisia de organizare:

Vineri, 14 martie

Prima gală World Grand Prix a circuitului Superkombat din sezonul 2014 va aduce nume importante din sportul de contact la Sala Polivalentă din Reșița în 12 aprilie. Dintre cei care vor urca în ring îi amintim pe lugojanul Raul Cătinaș și pe Cătălin Moroșanu. Acest eveniment, organizat cu sprijinul major al Primăriei Reșița, va fi transmis prin intermediul televiziunii în 90 de țări.

O parte din sumele încasate vor ajunge la Centrul Olimpic de Box din municipiul de pe Bârzava și pentru unele cazuri sociale deosebite. Primăria Reșița invită potențialii sponsori, persoane fizice sau juridice, să se alăture în susținerea competiției. Cei interesați se pot adresa Compartimentului Relaţii cu Publicul şi Informare Cetăţeni din corp I.  Sponsorii vor beneficia de promovare pe durata galei Superkombat.

Sursa foto: gandul.ro și ziarulactualitatea.ro

(Daniel Babun)

3 COMENTARII

  1. Va rog din suflet sa puneti cat mai multe poze despre Superkombat.

    Si o intrebare pentru DVS.: e vreo posibilitate sa vedem transmisia online?

    Multumesc anticipat Radio Resita.

    • Cel mai probabil raspunsul la intrebarea dumneavoastra este nu. Gala va fi televizata, iar daca o vom prelua on-line si pe site-ul nostru veti afla cu siguranta.

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles