Programe de finanţare noi pentru tineri şi IMM-uri

imm

Patru programe pentru IMM-uri şi tinerii antreprenori vor intra în vigoare în lunile martie şi aprilie – a anunţat premierul Victor Ponta. Două dintre ele încep chiar de astăzi. Tinerii cu vârste de până la 35 de ani care nu au mai avut o afacere vor putea depune de luni cereri online pentru finanţare nerambursabilă pe site-ul ministerului economiei.
Banii acoperă jumătate din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, dar nu mai mult de 10.000 de euro. Beneficiarii programului vor fi scutiţi de la plata contribuţiilor de asigurări sociale pentru salariile a patru dintre angajaţi care au contract de muncă încheiat pe o perioadă nedeterminată.
Tot de astăzi începe şi programul de stimulare a femeilor manager din firmele mici şi mijlocii. În acest caz, ajutorul nerambursabil este maxim 90% din valoarea cheltuielilor efectuate, dar nu poate depăşi 41.500 de lei.
Un alt program pentru tinerii antreprenori va începe săptămâna viitoare, iar un altul pentru dezvoltarea IMM-urilor va fi disponibil din aprilie.

Sursa foto: business24.ro

Cele mai citite

Related Articles