PDL încearcă să strângă semnături pentru moţiunea de cenzură

Liviu Negoita

PDL strânge semnături pentru depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Ponta şi a programului pentru care executivul îşi va asuma răspunderea, iar liberalii nu au luat încă o decizie. Premierul Victor Ponta consideră că depunerea unei moţiuni de către liberali ar da naştere la confuzie în rândul electoratului. PDL nu are numărul suficient de parlamentari pentru a iniţia o moţiune de cenzură. Cu toate acestea, prim-vicepreşedintele PDL, Liviu Negoiţă, a anunţat că încearcă să strângă în continuare semnături pentru susţinerea acestui demers. “Noi criticăm în textul moţiunii de cenzură guvernarea de până acum şi continuarea programului de guvernare, pe care l-a modificat aşa, în proporţie de 10%, dar l-au modificat în rău primul ministru şi Guvernul”, a declarat Liviu Negoiţă.

PNL nu a luat o decizie

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la Constanţa, că PNL, singurul partid din opoziţie care are numărul suficient de parlamentari pentru a declanşa o moţiune de cenzură, nu a luat încă o decizie. El consideră însă că programul pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea este diferit de cel al USL. Premierul Victor Ponta consideră că o eventuală moţiune de cenzură depusă de foştii parteneri de guvernare de la PNL, pe programul pentru care îşi va asuma răspunderea, săptămâna viitoare, ar crea confuzie în rândul electoratului. “Sper un singur lucru: ca moţiunea de cenzură, dar pe care eventual o va depune Partidul Naţional Liberal, să nu se refere la programul pe care l-am stabilit împreună, că atunci nu mai înţelege nimeni nimic.
Victor Ponta susţine că actualul program este în proporţie de 90% programul USL, pe care liberalii au guvernat împreună cu PSD.  (Alina Bradaci)

Sursa foto: cotidianul.ro

Cele mai citite

Related Articles