[FOTO] Solidaritate umană şi un ultim omagiu pentru Alexandra

Alexandra

11 martie 2014

Exemplu de solidaritate umană în aceste zile la Caransebeş. La căpătâiul tinerei care şi-a pierdut viaţa, în urma unui tragic accident de circulaţie s-au aflat sute de tineri, rude, colegi, prieteni care au cunoscut-o şi care i-au apreciat munca şi activitatea.

Deşi avea doar 15 ani Alexandra era membră a trupei de teatru Credo, dorind să ajungă actriţă şi pe lângă şcoală s-a ocupat de munca de voluntariaţ ajutându-şi semenii prin proiecte sociale desfăşurate de Centrul de Voluntariat al Episcopiei Caransebeş. De altfel în ziua fatidică de 8 martie Alexandra se întorcea alături de alţi tineri de la o acţiune caritabilă în urma căreia au adus un zâmbet pe feţe persoanelor în vârstă din Oţelu Roşu. Tinerii au împărţit alimente bătrânilor însă la întoarcere firul vieţii Alexandrei s-a rupt.
Pentru că numărul celor care au dorit să-i aducă Alexandrei un ultim omagiu a fost unul impresionant, Episcopia Caransebeş a decis să depună sicriul cu trupul neînsufleţit al fetei în biserica Sf. Ioan Botezătorul. Slujba de pomenire pentru sufletul Alexandrei a fost oficiată de Episcopul Caransebeşul PS Lucian.
Alexandra va fi condusă pe ultimul drum astăzi de la ora 13.00.
Reamintim că în urma tragicului eveniment produs la intrare în comuna Obreja dinspre Oţelu Roşu, alţi 6 tineri sunt internaţi în spital cu multiple traumatisme. Cel mai grav dintre pasageri, o tânără de 16 ani se află la Clinica de Traumatologie Casa Austria din Timişoara, un alt băiat este internat la Clinica Luis Ţurcanu din Timişoara cu poli traumatism de humerus, iar alţi doi au rămas internaţi la spitalul din Caransebeş cu răni mai uşoare. Şoferul autoturismului Dacia, aparţinând Episcopiei Caransebeş, este în continuare la terapie intensivă, atent supravegheat de o echipă de medici de la spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş.

ultim omagiu Alexandrei

10 martie 2014

Tânăra de 15 ani, Alexandra Floarea, care a murit în accident va fi înmormântată mâine la cimitirul ortodox Sf. Ilie Tesviteanul din cartierul Pipirig. Trupul fetei este depus la Biserica Ortodoxă Sf. Ioan Botezătorul din Caransebeş. Alexandra Floarea era elevă la Liceul Traian Doda Caransebeş şi voluntară la Centrul de Voluntariat al Episcopiei Caransebeş.

COMUNICATUL Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin

În data de 08.03.2014, în jurul orei 17.45, lucrătorii Poliţiei Municipiului Caransebeş au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că pe DN 68, la ieşirea din localitatea Obreja spre Oţelu Roşu, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu victime omeneşti, mai multe persoane fiind încarcerate în autoturism.
Cu ocazia deplasării la faţa locului s-a stabilit faptul că în timp ce T. BOGDAN, de 18 ani, din Caransebeş, conducea un autoturism pe D.N. 68, din direcţia Oţelu Roşu către Caransebeş, pe raza comunei Obreja, din cauza neatenţiei în conducere a pierdut controlul autoturismului, a părăsit partea carosabilă şi s-a izbit cu partea dreapta faţă a autoturismului de un copac, aflat pe partea dreaptă a direcţiei sale de mers.
În urma accidentului a rezultat decesul pasagerei aflată pe locul din dreapta faţă F. A., de 15 ani, din Caransebeş, precum şi vătămarea corporală gravă a conducătorului auto T. BOGDAN şi a pasagerilor din autoturism C. B.-I., de 16 ani şi T. Dennis – Iulian, de 18 ani, ambii din Caransebeş, care au rămas internaţi la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş.
De asemenea în urma accidentului a rerzultat şi rănirea uşoară a celorlalţi pasageri aflaţi în autoturism C. P.- D., de 15 ani, L. C. N., de 15 ani, şi C. A. V., de 16 ani, toţi din Caransebeş, şi aceştia rămânând internaţi în spital sub supraveghere medicală.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Cercetările continuă faţă de T. BOGDAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.
Sursa foto: Inspectoratul Județean de Poliție Caraș-Severin

9 martie 2014

Ora 17.00

Tânăra care a fost transportată în municipiul de pe Bega în stare gravă se află internată la Clinica de Chirurgie Plastică din Timișoara “Casa Austria”, conform corespondenților noștrii Cornelia Vlaicu din Caransebeș și Gery Binder din Timișoara. Pacienta este sedată, dar nu se află în comă indusă, iar starea sa se află sub supraveghere medicală strictă.

Ora 11.00

În această dimineaţă, un băiat în vârstă de 16 ani, pasager în autoturismul implicat în accidentul de aseară de la intrarea în comuna Obreja, a fost trimis la Clinica de Chirurgie şi Ortopedie infantilă de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu” Timişoara cu ambele braţe fracturate şi traumatism cranio-facial.  În acest moment adolescentul este suspus unor investigaţii medicale amănunţite.

O altă pasageră, în vârstă de 16 ani, a fost transportată aseară în stare gravă cu ambulanţa, la Clinica de Politraumatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara, cu diagnosticul: traumatism cranio-facial, fractură de bază de craniu şi contuzii pulmonare.  A fost supusă unei intervenţii chirurgicale, iar în acest moment se află în secţia ATI a Spitalului Judeţean.

În prezent, la Spitalul Municipal de Urgenţă din municipiul Caransebeş au mai rămas internate patru persoane: două fete şi un băiat în secţia chirurgie cu diverse politraumatisme, iar şoferul la Terapie Intensivă cu traumatisme toracice. Toţi sunt stabili hemodinamic, iar viaţa nu le este pusă în pericol.

Ora 06.00

O adolescentă din Caransebeş şi-a pierdut viaţa, iar alţi şase tineri au ajuns la spital, în urma unui grav accident de circulaţie ce a avut loc aseară la intrare în comuna Obreja dinspre Oţelu Roşu. Şoferul, în vârstă de 18 ani, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, astfel că maşina a derapat şi s-a izbit de un copac. Tânăra, în vârstă de 15 ani, care se afla pe locul din dreapta faţă, a decedat pe loc, iar ceilalţi pasageri au ajuns cu răni grave la Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş.  Cele şapte persoane din autoturism fac parte din Centrul de Voluntariat al Episcopiei Caransebeş şi se întorceau de la o acţiune caritabilă, din oraşul Oţelu Roşu.

(Cornelia Vlaicu)

Sursa foto: facebook.com

Cele mai citite

Related Articles