Pianista Alina Azario la „Interviurile Radio România Muzical”

Alina-Azario-coperta

În direct în FM, dar şi audio-video pe site-ul www.romania-muzical.ro, emisiunea „Interviurile Radio România Muzical” o are protagonistă marţi, 11 martie, între 19.30-21.00, pe pianista Alina Azario. Înregistrarea video a emisiunii realizate de Cristina Comandaşu va fi ulterior postată pe site-ul www.romania-muzical.ro şi pe contul youtube al Radio România Muzical.

Alina Azario, născută la Piatra-Neamţ, este în prezent doctorandă la Hochschule für Musik und Theater din Hamburg, la clasa reputatului Evgheni Koroliov. În 19 martie 2014, ea îşi lansează la Bucureşti primul disc, apărut la casa A&A Records, album ce cuprinde lucrările compozitorilor francezi Jean Philippe Rameau şi Claude Debussy – în 2014 se împlinesc 250 ani de la moartea lui Jean Philippe Rameau.

Acest disc care poate fi ascultat în cadrul emisiunii din 11 martie 2014, apărut cu sprijinul Radio România Muzical şi Radio România Cultural, este inclus şi în campania Radio România Muzical “Votează discul de muzică al anului 2014” derulată pe site-ul www.romania-muzical.ro.

Alina Azario a început să cânte la pian la vârsta de 6 ani; la 10 ani susţinea primele sale recitaluri, iar la 15 ani se bucura de oportunitatea de a-şi continua studiile la Paris. Au urmat premii la importante concursuri internaţionale, concerte şi recitaluri la festivaluri de renume. În 2011, Alina Azario apărea alături de violonistul Renaud Capucon pe coloana sonoră a filmului «Poulet aux prunes» realizat de Marjane Satrapi («Persepolis») si Vincent Paronnaud.

Cele mai citite

Related Articles