[UPDATE][FOTO] Băiatul de 14 ani dispărut la Dognecea a fost găsit! Acesta este acum în atenţia psihologilor

copil dognecea

Miercuri, 5 martie ora 18.00:

Profesorii nu pot fi consideraţi vinovaţi de dispariţia copilului de 14 ani din comuna Dognecea, care a părăsit incinta unităţii de învăţământ în timpul unei pauze, consideră reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin. În majoritatea şcolilor din mediul rural paza nu este asigurată decât de profesorul de serviciu, a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ, Ioan Moatăr. Conform acestuia, dispariţia copilului a fost sesizată tocmai de profesorul de serviciu, care a şi anunţat familia. Reprezentanţii ISJ vor sesiza cazul copilului Centrului Judeţean de Resurse şi Asistentă Educaţională, pentru a-i oferi acestuia consiliere şcolară.

Ioan Moatăr a mai precizat că băiatul, fiind în plasamenţ a trecut prin evaluarea unei comisii judeţene, care a recomandat integrarea lui într-o unitate de învăţământ de masă şi nu într-o şcoală specială.

Ioan Moatăr:

(Karina Tincul)

***

Miercuri, 5 martie ora 17.00:

La peste 15 ore de căutare, băiatul de 14 ani dat dispărut ieri din comuna Dognecea, a fost găsit în această dimineaţă pe raza comunei vecine, Doclin, graţie bunei colaborări între organelor administrative şi de ordine şi localnici.

Băiatul din Dognecea este de peste 12 ani în grija unui asistent maternal. Din primele investigaţii efectuate de către Direcţia pentru Asistenţă socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin, acesta prezenta o serie de tulburări de comportament şi autism, susţine psihologul Camelia Bojinescu:

Pentru evitarea situaţiei similare celei de la Dognecea, responsabili de siguranţa copiilor daţi în grija asistenţilor maternali sunt mai mulţi factori, spune psihologul Camelia Bojinescu:

Copilul din Dognecea se va întoarce astăzi acasă în familia care îi poartă de grijă, de mai bine de un deceniu, iar Direcţia pentru Asistenţă socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin va supraveghea în continuare acest caz.

(Hardy Cvoica)

***

Miercuri, 5 martie ora 08.20:

Sorin Peica, minorul dispărut ieri din comuna Dognecea a fost găsit în această dimineaţă, “viu şi nevătămat”, pe raza localităţii Doclin.  Informaţia a fost confirmată de şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, cms şef Viorel Avram şi de primarul comunei Elena Moise.

“Pentru identificarea minorului, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin şi Poliţia Oraşului Bocşa au beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, Direcţiei de Investigaţii Criminale, ambele din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, SIPI Caraş-Severin şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa. De asemenea la căutarea băiatului au participat jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră, dar şi foarte mulţi voluntari din Dognecea şi localităţile limitrofe”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, ag. pr. de poliţie Ancuţa Cărbunaru:

(Ovidiu Babolea)

***

Miercuri, 5 martie ora 08.10:

Minorul dispărut ieri la Dognecea se pare că a fost găsit în această dimineaţă în zona localităţii Doclin, am aflat din surse ale echipelor de căutare. În zonă a fost identificat un minor cu aceleaşi semnalmente, dar deocamdată nu se ştie dacă este vorba de Sorin Peica. Şeful Poliţiei Bocşa, Gheorghe Obişteoiu a precizat că un echipaj al Poliţiei se deplasează în zonă pentru a confirma informaţia. Centrul de comandă al acestei operaţiuni este la Bocşa şi este coordonat de şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, cms şef Viorel Avram. Vom reveni.

(Sebastian Dragomir)

***

Semnalmente: brunet, tuns scurt, ochi căprui, înălţime 1,65 – 1,70 m, aproximativ 56 kg, faţa ovală, fără semne particulare vizibile

La data dispariţiei era îmbrăcat cu un echipament sportiv de culoare neagră cu dungi albe pe lateral, cizme de piele negre, o geacă de fâş neagră şi căciulă neagră.

Răspunde la numele: Sorin

***

D1

Miercuri, 5 martie ora 02.30:

Zeci de poliţişti, jandarmi, pompieri şi localnici caută un băiat de 14 ani dispărut de peste 12 ore de la şcoala din comuna cărăşană Dognecea. Care sunt împrejurările în care s-a întâmplat incidentul am aflat de la primarul comunei, Elena Moise:

Reporterii Radio România Reşiţa s-au deplasat la faţa locului şi au însoţit echipa de căutări până la lăsarea serii. Între timp au stat de vorbă cu unul dintre colegii  de şcoală ai băiatului, dar şi cu câţiva localnici:

După lăsarea întunericului, tinerii din comună s-au mobilizat în grupe şi au dat o mână de ajutor echipelor de intervenţie, la găsirea băiatului. Care a fost zona în care au efectuat căutările şi spre ce alte repere se vor mai orienta am aflat de la unii dintre ei:

Pentru identificarea şi reperarea băiatului de 14 ani, dispărut ieri de la şcoala de unde învăţa, poliţia de frontieră a folosit camere cu termoviziune şi a scanat amănunţit întreaga zonă pe o rază de câţiva zeci de kilometri.

(Hardy Cvoica)

***

Miercuri, 5 martie ora 00.30:

(Hardy Cvoica)

***

Marţi, 4 martie ora 22.00:

Copilul dispărut astăzi este căutat şi la această oră. Inspectorii Poliţiei de frontieră Oraviţa au adus camere de termoviziune pentru a scana zona, deşi s-a lăsat întunericul . După cum ne-a transmis Hardy Cvoica – cel care urmăreşte căutările, oamenii vor continua această acţiune pe tot parcursul nopţii. Vom reveni cu informaţii!

(Daniela Tudor)

Marţi, 4 martie ora 18.45:

Minorul dispărut astăzi se afla în plasament la o familie din comuna Dognecea. Asistenta maternală din cadrul Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Caraş-Severin a sesizat Postul de Poliţie Dogneceacu privire la faptul că Peica Sorin, în vârstă de 14 ani, minor pe care îl are în plasament, a plecat la şcoală şi nu a mai revenit, se arată într-un comunicat al IPJ Caraș-Severin.

Tânărul este cunoscut cu tulburări de comportament şi autism.

Oricine l-a văzut şi poate da informaţii cu privire la identificarea acestuia este rugat să sune la 112 sau să informeze cea mai apropiată unitate de poliţie.

Potrivit reporterului nostru Hardy Cvoica, peste 100 de persoane îl caută în acest moment pe copilul dispărut.

(Laura Piperiu)

Marţi, 4 martie ora 18.15:

Copilul a dispărut în jurul orei 11.00, după ce s-a întors de la şcoala din Dognecea până în staţia din apropierea casei cu un microbuz care mergea mai departe către Reşiţa. Acesta a fost văzut la acea oră la un magazin, după care nimeni nu mai ştie nimic de el. Poliţia din comună anchetează un martor care susţine că l-a văzut, după ora dispariţiei.

Copilul este destul de înalt, brunet şi a fost îmbrăcat într-un echipament sportiv negru cu dungi albe, a precizat primarul comunei Dognecea, Elena Moise.

Căutările continuă pe dealurile din apropiere, în vecini şi prin vecinătatea comunei, a mai precizat Elena Moise.

Elena Moise, primarul comunei Dognecea:

Marţi, 4 martie ora 17.00:

Un copil de aproximativ 11 ani, din Dognecea, a fost dat dispărut de părinţi în această după-amiază. Aceştia au constatat că minorul nu s-a întors acasă de la şcoală. Poliţia şi procuratura au fost sesizate şi au început investigarea cazului, a confirmat comisar şef din cadrul IPJ Caraş-Severin, Constantin Ofileanu. Revenim cu amănunte.

sursa foto: IPJ Caraș-Severin

(Ovidiu Babolea)

Cele mai citite

Related Articles