Petrolul Ploieşti – Vitesse Arnhem 1-1, în turul III preliminar al Europa League

Petrolul - Vitesse 1-1, in Europa LeaguePetrolul Ploieşti şi formaţia olandeză Vitesse Arnhem au terminat la egalitate, 1-1 (0-0), joi seara, 1 august, pe stadionul ”Ilie Oană”, într-un meci din prima manşă a turului III preliminar al competiţiei de fotbal Europa League. Oaspeţii au deschis scorul prin brazilianul Jonathan Reis (52 – penalty), dar Petrolul a obţinut egalul în urma golului înscris de internaţionalul Gicu Grozav (84).
Petrolul şi-a impus mai greu jocul, dar a avut prima ocazie, în min. 4, când Grozav a tras mult peste poartă din poziţie relativ bună. De Lucas a trimis o centrare periculoasă la colţul lung, dar inutilizabilă (15), însă cea mai mare ocazie a fost irosită de francezul Kakuta (19), al cărui şut a fost respins în corner de Pecanha. Younes (22) a ameninţat şi el poarta batavilor, dar mingea, lovită cu capul, s-a dus peste transversală. Kazaişvili (25) a tras şi el destul de bine, dar mingea s-a dus alături de poarta Petrolului. ”Găzarii” au pus stăpânire pe joc şi şi-a creat câteva ocazii bune până la pauză, dar nu a găsit drumul spre gol. De Lucas (29) a reuşit să dribleze portarul, dar balonul a ieşit în afara terenului. Boudjemaa a tras puţin peste transversală (32), după care Velthuizen a respins şutul lui Grozav (36), după care Dore a fost blocat in extremis. La reluare, georgianul Ceanturia a expediat un şut fără probleme pentru Pecanha, după care arbitrul a acordat uşor penalty la un duel între Benga şi Reis, iar atacantul brazilian a transformat lovitura de pedeapsă (52).
Petrolul a presat cu toate puterile, dar nu a făcut-o prea lucid, iar ocaziile de gol au fost destul de rare. De Lucas (66) a tras bine de la distanţă, însă Velthuizen a respins în corner, iar Grozav (70) a reluat slab cu capul, peste transversală. Morar a trimis o minge care s-a scurs milimetric pe lângă buturile olandeze (77). Vitesse a căutat să finalizeze pe contre de câte ori a avut şansa, iar Pecanha a fost nevoit să acorde corner la şutul cadrat al lui Vejinovic (68). Echipa lui Cosmin Contra a reuşit în cele din urmă egalarea, în min. 84, când De Lucas a tras spre poartă, mingea a fost deviată şi a ajuns la Grozav, care a reuşit să trimită în plasă, chiar dacă a fost atinsă şi de van der Struijk: 1-1.
Petrolul poate merita mai mult în acest meci, a alergat mult, a dominat, însă a făcut-o fără prea multă luciditate şi a fost lipsită de şansă. Echipa lui Contra păstrează şanse de calificare chiar dacă meciul deciisv se va disputa în Olanda, pe 8 august.

Au evoluat echipele:
Petrolul: 1. Pecanha – 2. Jean Sony Alcenat, 3. Geraldo Alves (căpitan), 16. Alexandru Benga, 21. Guilherme – 15. Ovidiu Hoban, 91. Pablo De Lucas – 8. Damien Boudjemaa (93. Vlad Morar, 72), 9. Hamza Younes (10. Abel Camara, 69), 7. Gheorghe Grozav – 99. Ferebory Dore ( 80. Filipe Teixeira, 63). Antrenor: Cosmin Contra.
Rezerve neutilizate: 23. Mircea Bornescu – 4. Manassé Enza-Yamissi, 5. Sony Mustivar, 20. Njongo Priso.
Vitesse: 22. Piet Velthuizen – 5. Kelvin Leerdam, 37. Guram Kaşia (căpitan), 23. Jan-Arie van der Heijden, 38. Patrick van Aanholt – 7. Marko Vejinovic (6. Frank van der Struijk, 75), 18. Valeri Kazaişvili, 34. Theo Janssen – 30. Renato Ibarra, 9. Jonathan Reis, 20. Gaël Kakuta (11. Ghiorghi Ceanturia, 24). Antrenor: Peter Bosz.
Rezerve neutilizate: 48. Jeroen Houwen – 3. Din Mori, 39. Wimilio Vink, 19. Marcus Pedersen.
Arbitru: Carlos Del Cerro; arbitri asistenţi: Teodoro Sobrino, Abraham Alvarez Canton; arbitru de rezervă: Alejandro Hernandez (toţi din Spania)
Delegat UEFA: Milos Markovic (Serbia), Observator UEFA pentru arbitri: Frank De Bleeckere (Belgia)
Cartonaşe galbene: Benga (51), Kaşia (73), Ceanturia (76), Grozav (86), van Aanholt (86). Sursa: Agerpres

De același autor

Related Articles