[UPDATE][FOTO] Copilul din Ocna de Fier a fost condus pe ultimul drum. Cercetările pentru stabilirea cauzei morții continuă

copil

Copil Ocna.jpg (3)

Miercuri, 05 martie ora 17.00:

Copilul de doi ani şi două luni din Ocna de Fier, a fost condus pe ultimul drum şi înhumat creştineşte astăzi, la orele după-amiezii. De funeralii s-au îngrijit Primăria comunei şi membrii cultului penticostal din Bocşa, a precizat edilul Mircea Ciobâcă.

Sursa foto: info.cs

(Hardy Cvoica)

***

Miercuri, 05 martie ora 08.00:

Băiatul de doi ani şi două luni din Ocna de Fier  va fi înmormântat creştineşte, astăzi. De funeralii se îngrijesc Primăria comunei şi membrii cultului penticostal din Bocşa, căruia îi este arondată şi biserica din Ocna de Fier. Trupul neînsufleţit al băiatului va fi înhumat la ora 15.00, a precizat pentru Radio România Reşiţa, pastorul cultului penticostal Ioan Mariş. Potrivit acestuia membrii bisericii din comună, sprijinţi de Primărie, au pus mână de la mână şi au cumpărat cele necesare înmormântării. De-asemenea, aceştia vor sprijini familia îndoliată şi în perioada următoare, a mai spus Ioan Mariş.

Amintim că,  familia Bobic mai are şi alţi doi copii minori, de 5 respectiv 9 ani.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

(Hardy Cvoica)

***

Marţi, 04 martie ora 17.00:

Cazul minorului din Ocna de Fier e învăluit în continuare în mister. După ce au fost efectuate investigaţiile necesare de către echipa de anchetatori, astăzi, trupul neînsufleţit al băiatului de doi ani şi două luni găsit fără suflare, ieri, pe un câmp din localitate a fost dat familiei pentru a fi înhumat creştineşte. Mai multe informaţii a aflat reporterul Radio România Reşiţa Hardy Cvoica de la pastorul cultului penticostal din Ocna de Fier, Ioan Mariş, conducătorul bisericii la care venea adesea mama băiatului însoţită de acesta:

Ioan Mariş, pastorul cultului penticostal din Ocna de Fier în dialog cu Hardy Cvoica

(Hardy Cvoica)

***

Marţi, 04 martie ora 10.00:

Ancheta în cazul minorului din Ocna de Fier, găsit decedat pe un câmp din apropierea localităţii, continuă. Cazul nu mai este cercetat acum de Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, fiind preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa sub suspiciunea de ucidere din culpă prin nesupravegherea minorului de către mamă. Anchetatorii au scos din calcul ipoteza de omor calificat, cauza cea mai probabilă a decesului fiind hipotermia. Conform procurorului de caz Ioan Teacă, pe corpul minorului de doi ani şi două luni nu au fost identificate semne de violenţă, însă au fost găsite escoriaţii superficiale. Pe tălpi au fost găsite bătături şi urme roşiatice provocate de frecarea piciorului cu încălţămintea pentru că nu purta şosete. Acest indiciu arată că minorul s-a deplasat pe jos pe o distanţă considerabilă. Pentru un diagnostic cât mai exact, medicul legist a solicitat şi un examen  histopatologic, dar rezultatul nu poate veni mai devreme de cinci zile.

Ovidiu Babolea în dialog cu procurorul Ioan Teacă din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin:

(Sebastian Dragomir)

ipp

Marţi, 04 martie ora 08.30:

Cazul rămâne în continuare învăluit în mister. După ce părinţii băiatului au fost audiaţi, în repetate rânduri, ieri, ore întregi, anchetatorii i-au lăsat să plece acasă, întrucât rezultatele autopsiei nu au putut stabili cauza reală a morţii copilului. Pentru a se afla cauza decesului, anchetatorii au nevoie de teste suplimentare. Asta pentru că medicii care au efectuat autopsia nu au găsit nici o urmă de violenţă care i-ar fi putut provoca acestuia moartea. Astăzi, vor fi reluate audierile persoanelor care ar fi putut fi implicate în acest caz.

(Hardy Cvoica)

***

odf1

Luni, 03 martie ora 17.00:

După aproximativ 48 de ore de căutări, trupul băiatului de doi ani şi două luni din Ocna de Fier a fost găsit astăzi la orele amiezii. Acesta se afla la peste trei kilometri şi jumătate de casa în care locuia împreună cu părinţii şi fraţii lui mai mari, într-o poiană. Trupul neînsufleţit al băiatului a fost descoperit de o bătrână din comună care aduna iarbă şi vreascuri. Potrivit acesteia ieri, tot pe la ceasurile amiezii, când se afla în acel perimetru, denumit de localnici Francisca, micuţul nu se afla în acea locaţie. Când l-a găsit era îmbrăcat în alte haine decât cele prezentate de mamă la dispariţie, spune bătrâna, dar şi o parte dintre localnici susţin acest aspect. Micuțul nu prezenta urme de violenţă pe corp, ci doar câteva zgârieturi la nivelul braţelor şi picioarelor. A fost găsit întins pe iarbă cu faţa în jos, au precizat reprezentanţii Serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din cadrul Primăriei Ocna de Fier. Bătrâna a anunţat imediat poliţia iar echipa de anchetatori, deplasată la faţa locului, a constatat decesul acestuia.

Află aici mărturia Mariei Căpriţă – femeia care la găsit pe Emanuel:

Decesul copilului pare să fi survenit în ultimele 24 de ore, au spus procurorul criminalist şi medicul legist prezenţi la faţa locului în poiana situată la 500 de metri de drumul care face legătura dintre centrul comunei şi Lacul Dănilă.

“În cauză s-a constituit o echipă complexă condusă de procurorul criminalist care a efectuat cercetarea în teren. Cadavrul a fost transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei de către medicul legist şi stabilirea cu exactitate a cauzelor decesului. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului pentru stabilirea împrejurărilor şi cauzelor în care a survenit decesul minorului“, a declarat Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

La această oră, părinţii copilului sunt audiaţi la sediul IPJ Caraş-Severin. În paralel continuă cercetările şi se conturează un cerc de suspecţi în acest caz.  Procurorul criminalist şi echipa de anchetatori iau în calcul toate ipotezele posibile.

Procurorul criminalist Ion Teacă – şeful secţiei urmărire penală la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin:

Din cele spuse de localnici şi vecini se pare că în familia băiatului ar fi existat adesea certuri între părinţi, tatăl reacţionând de cele mai multe ori violent, motiv pentru care cei mai mulţi dintre săteni îl suspectează pentru omor din culpă.

Până la limpezirea lucrurilor ceilalţi doi minori au fost luaţi în grijă de rudele apropiate ale părinţilor.

Menţionăm că, acţiunile de  căutare desfăşurate cu peste 250 de jandarmi, poliţişti, pompieri, vânători, voluntari şi localnici  nu au fost efectuate în zona Francisca în care a fost găsit astăzi trupul neînsufleţit al băiatului, a confirmat şi  primarul comunei Ocna de Fier, Mircea Ciobâcă.

Vom reveni cu amănunte!

(Hardy Cvoica)

***

ocna 1

Luni, 03 martie ora 14.00:

După două zile de căutări, trupul băiatului de doi ani şi două luni din Ocna de Fier a fost găsit. Acesta se afla la circa trei kilometri de locuinţă, într-o poiană. Trupul copilului a fost dus la morga Spitalului Judeţean din Reşiţa. Decesul pare să fi survenit în ultimele 24 de ore. Vom reveni cu amănunte!

(Hardy Cvoica)

***

Luni, 03 martie ora 12.00:

Copilul dispărut sâmbătă, 1 martie din curtea casei părinteşti din comuna cărăşeană Ocna de Fier este în continuare de negăsit, a spus primarul localităţii, Mircea Ciobâcă. De dimineaţă, echipe mixte formate din jandarmi, poliţişti, pompieri şi localnici scotocesc împrejurimile casei în care locuia băiatul alături de părinţii şi fraţii săi. Edilul comunei spune că acţiunile de căutare nu vor fi întrerupte până nu va fi găsit micuţul, lucru confirmat şi de comisarul şef Constantin Ofileanu – şeful Serviciului investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

Află aici ultimele informaţii:

(Hardy Cvoica)

***

Luni, 03 martie ora 08.30:

La mai bine de 36 de ore de la data dispariţiei copilul nu a fost găsit. Căutările au fost reluate încă de la ivirea zorilor, a spus primarul comunei Ocna de Fier, Mircea Ciobâcă. La această oră, jandarmii, membri Serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din cadrul primăriei localităţii şi localnicii au restrâns aria de căutare de la 1 km la 500 de metri în jurul locuinţei, a precizat primarul. Ei se vor concentra astăzi strict asupra vecinătăţilor şi a construcţiilor dezafectate de la fosta intreprindere minieră din cartierul de unde a dispărut copilul. Potrivit lui Mircea Ciobâcă, acţiunile de căutare vor continua până la găsirea băiatului. Din spusele primarului am aflat că mama celui mic va fi testată astăzi la sediul Poliţiei oraşului Bocşa cu aparatul poligraf.

Revenim cu informaţii.

(Hardy Cvoica)

***

Duminică, 02 martie ora 21.30:

După o noapte şi o zi de căutări, copilul dispărut ieri din comuna Ocna de Fier nu a fost găsit nici până la această oră,  a precizat edilul localităţii, Mircea Ciobâcă. Odată cu lăsarea întunericului căutările au fost întrerupte, ele urmând a fi reluate mâine dimineaţă la ivirea zorilor. Potrivit lui Mircea Ciobâcă, mâine,  serviciul voluntar din cadrul Primăriei şi localnicii vor continua căutările. Şansele ca acesta să fie găsit scad însă de la o oră la alta, dat fiind faptul că în zonă sunt haite de câini vagabonzi înfometaţi şi au fost văzuţi chiar şi lupi. Până la această oră (n.r. 21.30), nimeni nu ştie unde se află copilul de 2 ani şi 2 luni.

Vom reveni cu informaţii.

(Hardy Cvoica)

***

Duminică, 02 martie ora 20.00:

La mai bine de 24 de ore de la dispariţie, băiatul de doi ani şi două luni din Ocna de Fier nu a fost găsit. Cum au decurs căutările şi care sunt previziunile pentru următoarele ore a aflat reporetrul Radio România Reşiţa de la primarul comunei, Mircea Ciobâcă:

Ce ştiu localnicii despre acest caz şi cum s-au implicat în acţiunile de căutare am aflat de la unii dintre aceştia:

Căutările copilului dispărut ieri după-amiaza, din curtea casei părinteşti din Ocna de Fier, vor continua până la găsirea acestuia, a mai spus primarul Mircea Ciobâcă.

Amintim că în momentul dispariţiei, băiatul era îmbrăcat cu o bluză albă, căciulă albă cu şnur, pantaloni negri simpli şi ghete portocalii. Oricine l-a văzut şi poate da informaţii cu privire la identificarea acestuia este rugat să apeleze imediat numărul unic de urgenţă 112 sau să informeze cea mai apropiată unitate de poliţie.

(Hardy Cvoica)

***

Duminică, 02 martie ora 17.00:

Şi la această oră zeci de jandarmi, poliţişti, pompieri, dar şi voluntari şi localnici îl caută în continuare pe băiatul de 2 ani şi 2 luni dispărut din curtea casei părinteşti din comuna cărăşană Ocna de Fier, ieri la orele după-amiezii. Cu toate că în cadrul operaţiunilor de căutare a fost utilizată aparatură de ultimă generaţie şi câini bine antrenaţi, nici până în această după-amiază, la peste 24 de ore de la dispariţie,  cel mic nu a putut fi găsit de cei angajaţi în căutarea lui. Nici o urmă şi nici un indiciu nu-i ajută pe anchetatori în elucidarea cazului.

Din câte am aflat de la mama băiatului, acesta se juca în curtea casei şi dintr-o clipă de neatenţie a dispărut de sub ochii acesteia, care pregătea cele necesare pentru masa de prânz de duminică.  Primarul comunei Ocna de Fier, Mircea Ciobâcă  spune că şi la această oră, sunt comasate forţe în teren şi pe dealurile din împrejurimi la hotarele cu Bocşa şi Dognecea şi se periază perimetrul metru cu metru. Potrivit acestuia căutările vor continua până la găsirea acestuia, a mai spus Mircea Ciobâcă.

Poliţia face un apel către cetăţenii care l-au văzut pe BOBIC EMANUEL BENIAMIN sau pot oferi informaţii cu privire la identificarea sa sunt rugaţi să sune imediat la 112 sau să informeze cea mai apropiată unitate de poliţie. Băiatul a fost dat în consemn şi la frontierele de stat ale României.

(Hardy Cvoica)

***

Duminică, 02  martie ora 14.00:

cf politie

Peste 250 de poliţişti, jandarmi, pădurari, vânători, pompieri, poliţişti de frontieră şi localnici caută la această oră un băiat în vârstă de doi ani şi două luni, dispărut ieri din localitatea cărăşană Ocna de Fier. Despre ipotezele luate în calcul de Poliţia judeţului Caraş-Severin şi operaţiunile de căutare, purtătorul de cuvânt al instituţiei, agent principal Ancuţa Cărbunaru:

Din informaţiile oferite de IJP Caraş-Severin am aflat că mama copilului a sesizat, în jurul orei 16.30, dispariţia acestuia, din curtea locuinţei, aflate pe una din străzile lăturalnice ale comunei Ocna de Fier spre Lacul Dănilă. Tatăl micuţului, aflat la grădină, să repare gardul incintei, informat de dispariţia mezinului a căutat alături de vecini şi alţi localnici timp de aproape două ore, interval după care au anunţat dispariţia băiatului la numărul unic de urgenţă 112. La sediul poliţiei oraşului Bocşa a fost instituit imediat un punct de comandă şi un centru de monitorizare condus de şeful IJP Caraş-Severin, Viorel Avram, a spus purtătorul de cuvânt, agent principal Ancuţa Cărbunaru. Căutările au fost efectuate pe o rază de 1 km în jurul locuinţei, atât în cursul serii cât şi al nopţii precedente folosindu-se echipamente speciale şi câini de urmă bine antrenaţi.

În timpul serii, părinţii au dat acceptul poliţiei de a transmite semnalmentele copilului către mass-media, precum şi cursul informaţiilor privind dispariţia copilului.

Din ultimile informaţii pe care le-am obţinut de la lucrătorii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, în această dimineaţă căutările au fost intensificate, la faţa locului fiind deplasat un efectiv mărit de peste 70 de poliţişti.

Căutările continuă şi la această oră (n.r. 14.00), copilul nefiind găsit încă, a precizat primarul comunei Ocna de Fier Mircea Ciobâcă. Acesta a declarat pentru Radio România Reşiţa că băiatul a fost căutat şi în apropierea lacului Dănilă, aflat la o distanţă de aproximativ 700 de metri de locul dispariţiei, dar şi în clădirile dezafectate de la fosta intreprindere minieră, rezultatul fiind negativ. Nici prea mulţi localnici nu l-au văzut pe cel mic, doar un cioban a spus că ar fi auzit aseară un scâncet de copil dar nu poate localiza exact zona. De la Mircea Ciobâcă am mai aflat că în zonă există şi răpitoare, cu precădere lupi, lucru confirmat îndealtfel şi de directorul AJVPS Caraş-Severin, Mircea Ciobanu.

Lucrătorii poliţiei Caraş-severin au precizat că au luat în calcul orice ipoteză, însă exclud varianta răpirii.

Amintim că, familia Bobic mai are alţi 3 copii, un băiat major de 20 de ani plecat în străinătate şi încă doi minori, unul de 8 respectiv de 5 ani.

Din cele spuse de agentul principal Ancuţa Cărbunaru, despre dispariţia copilului au fost informaţi şi Unitatea de Parchet de pe lângă Judecătoria Reşiţa, dar şi Protecţia Copilului.

Oricine l-a văzut pe BOBIC EMANUEL BENIAMIN şi poate da informaţii cu privire la identificarea sa este rugat să sune imediat la 112 sau să informeze cea mai apropiată unitate de poliţie.

(Hardy Cvoica)

Sursa: Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin

***

Sâmbătă, 01. martie, ora 23.00:

Poliţişti, jandarmi, pădurari, vânători, pompieri, poliţişti de frontieră şi localnici caută un băiat în vârstă de doi ani, dispărut în această după-amiază din localitatea cărăşană Ocna de Fier. Minorul a plecat probabil în pădure din faţa locuinţei unde se afla împreună cu fratele său. În operaţiunea de căutare sunt folosite şi camere cu termoviziune şi doi câini de urmă.  În momentul dispariţiei, BOBIC EMANUEL BENIAMIN era îmbrăcat  cu o bluză albă, căciulă albă cu şnur, pantaloni negri simpli şi ghete portocalii. Oricine l-a văzut şi poate da informaţii cu privire la identificarea acestuia este rugat să sune la 112 sau să informeze cea mai apropiată unitate de poliţie.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles