Deşeurile, o problemă în Caraş-Severin

IMG02832-20140226-1014

În momentul de faţă, în Caraş-Severin colectarea deşeurilor se face selectiv doar într-o mică măsură. Despre acest subiect s-a discutat astăzi la Prefectura judeţului.

De câţiva ani se tot vorbeşte că odată cu implementarea proiectului “Sistem integrat de management al deşeurilor” vor fi soluţionate problemele salubrizării judeţului şi a celor legate de mediu care pot apărea ca urmare a gestionării incorecte a acestor deşeuri.

Cele mai mari probleme sunt întâmpinate în mediul rural, a precizat responsabilul de mediu al Intercom Deşeuri, Cristian Negariu. Acolo colectarea se face din poartă-n poartă la datele stabilite de către Primării. Tot la sate apare şi o fracţie în plus reprezentată de deşeurile vegetale care ar trebui colectate diferit şi transformate în compost, iar apoi folosite ca îngrăşământ.

Deocamdată sunt în derulare cele trei licitaţii organizate de Consiliul Judeţean Caraş-Severin: acestea se referă la construirea Centrului de management, închiderea depozitelor neconforme şi la construcţia staţiilor de transfer. Reprezentantul Intercom explică:

În prezent se lucrează şi la documentaţiile pentru licitaţiile de colectare şi transport a deşeurilor către Centrul de Management Integrat al Deşeurilor care se va construi în Dealul Lupacului, a mai spus Cristian Negariu.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles