[FOTO] Întâmplări şi amintiri cu Velişcu Boldea la opt ani de la trecerea la cele veşnice

VB1

Cea de-a şaptea ediţie a festivalului dedicat culegătorului şi promotorului de folclor şi creatorului de ansambluri de muzică populară românească şi sârbească, Velişcu Boldea, s-a desfăşurat în reşedinţa Banatului de munte, în ajunul datei comemorative de 22 februarie.

La sediul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin din Reşiţa s-a consumat ieri Simpozionul cu tema “Întâmplări şi amintiri cu Velişcu Boldea”. Despre omul de cultură cărăşan, Gheorghe Ţunea, directorul Centrului, a precizat:

La eveniment au participat peste 50 de oameni de cultură din Banat. Unii dintre ei au depănat impresii povestind despre personalitatea şi activitatea folcloristului cărăşan şi clipele petrecute trăind şi muncind alături de el:

Celor prezenţi la simpozion, printre care prieteni şi cunoscuţi, le-a fost înmânată din partea organizatorilor (Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Şcoala Populară de Arte şi Meserii “Ion Românu” din municipiul de pe Bârzava) câte o diplomă de participare la ediţia de anul acesta a evenimentului omagial.

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles