Judecătorii Curții Constituționale au descoperit elemente de neconstituționalitate în proiectul de revizuire a legii fundamentale

Constitutia Romaniei

25 de elemente de neconstituţionalitate au fost găsite de judecătorii Curţii Constituţionale în conţinutul proiectului de revizuire a legii fundamentale, precizează surse din interiorul instituţiei. Curtea a încheiat în această după-amiază dezbaterea asupra proiectului de modificare a Constituţiei, urmând să fie redactată minuta care va fi transmisă spre publicare în Monitorul Oficial.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, preciza, ieri, că documentul conţine recomandări aflate în contradicţie cu articolul din legea fundamentală care stabileşte că nici o revizuire nu poate fi făcută dacă are ca rezultat suprimarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor sau a garanţiilor acestora.

Potrivit preşedintelui Comisiei Parlamentare de Revizuire a Constituţiei, Crin Antonescu, textul proiectului a fost transmis şi guvernului spre a fi înaintat Comisiei de la Veneţia, care trebuie să exprime un punct de vedere asupra documentului.

Cele mai citite

Related Articles