Din fruntea judeţului, în arest… sau la medic în străinătate!

sursa foto: Camera deputatilorPreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a fost reţinut de procurorii anticorupţie Ploieşti pentru trafic de influenţă. El urmează să fie prezentat mâine Instanţei Supreme, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. De asemenea, a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi pe numele fiul acestuia, deputatul PSD, Vlad Cosma, pentru aceeaşi infracţiune. Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cei doi ar fi primiţ în perioada 2012 – 2013, de la reprezentanţii unor firme – denunţători în dosar – peste 4 milioane de lei, sumă disimulată în contravaloarea unor lucrări fictive către două firme pe care aceştia le controlau, ne-a transmis redactorul Radio România, Diana Surdu.

Nicusor-ConstantinescuŞi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost pus sub control judiciar şi nu are voie să treacă graniţele României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent. În completarea comunicatului din 15 ianuarie 2014, referitor la cele două cauze în care Nicuşor Constantinescu este cercetat penal pentru infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, DNA aminteşte că la 10 februarie, procurorii au pus în mişcare acţiunea penală împotriva inculpatului Nicuşor Constantinescu şi au dispus măsura controlului judiciar faţă de acesta. Controlul judiciar este o măsură preventivă prevăzută Noul Cod de Procedură Penală, necesară în scopul împiedicării sustragerii inculpatului de la urmărirea penală.

Totuşi, Nicuşor Constantinescu a avut permisiunea procurorilor DNA să plece din ţară pentru 15 zile, pentru investigaţii medicale. Vă reamintim că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost ridicat în luna ianuarie din faţa instituţiei şi dus la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă faptul că este urmărit penal pentru abuz în serviciu şi se face vinovat de cheltuirea a peste cinci milioane de euro. Procurorii DNA au decis că Nicuşor Constantinescu nu are voie să părăsească ţara pe o perioadă de 30 de zile. Avocatul acestuia a prezentat însă la DNA o serie de acte medicale şi a solicitat procurorilor să renunţe la această interdicţie, având în vedere faptul că preşedintele Consiliului Judeţean are nevoie urgentă de investigaţii medicale în Statele Unite. După analizarea actelor, procurorii au decis atunci că aceasta poate părăsi ţara pentru 15 zile.

Sursa: RADOR

De același autor

Related Articles