Întâlnire de urgenţă a familiei regale britanice

143

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a cerut organizarea unei întâlniri de urgenţă cu membrii familiei regale, pentru a discuta despre situaţia Prinţului Harry şi a soţiei acestuia, Meghan, care au anunţat recent că vor să renunţe la o parte din îndatoririle lor regale.

La reuniunea de astăzi, denumită de presă “summitul de la Sandringham”, vor participa alături de Regina Elisabeta a II-a, Prinţul Charles, Prinţul William şi Prinţul Harry, în timp ce soţia acestuia, Meghan, se va alătura discuţiei prin telefon din Canada, în încercarea de a găsi o soluţie convenabilă la ceea ce Palatul Buckingham numeşte a fi nişte chestiuni complicate.

Printre subiectele de discuţie se va afla situaţia financiară a cuplului regal. Ducii de Sussex au anunţat că vor să devină independenţi din punct de vedere financiar, dar asta înseamnă cel mai probabil că vor renunţa doar la banii proveniţi din fondurile publice, nu şi la sumele alocate de Prinţul Charleş care totalizează aproximativ 95% din venitul lor. De asemenea, este de aşteptat să se discute unde vor locui cei doi, în condiţiile în care ducesa de Sussex intenţionează să aplice pentru cetăţenia britanică, iar asta înseamnă că nu poate locui în străinătate mai mult de trei luni pe an.

Nu în ultimul rând va fi şi o discuţie despre titlurile regale pe care le poartă Harry şi Meghan. Ei au decis ca fiul lor Archie să nu aibă nici un astfel de titlu, dar în cazul lor este puţin probabil să se renunţe la titulaturile actuale.