[AUDIO] Pedepse dure pentru poliţiştii de frontieră şi vameşii din lotul Moraviţa II şi Naidăş

moravita

Curtea de Apel Timişoara a dat sentinţa în cazul celor 30 de inculpaţi din lotul Moraviţa 2. Aceştia au fost acuzaţi de fapte de corupţie şi contrabandă şi ulterior şi-au recunoscut faptele pentru a beneficia de reducerea cu o treime a pedepselor.

Inculpaţii au primit între 6 luni de închisoare cu suspendare şi opt ani şi şase luni închisoare cu executare. Patru dintre inculpaţi au fost achitaţi, doi au scăpat pentru că anchetatorii nu au avut destule probe, iar ceilalţi doi au decedat până în acest moment.

Majoritatea au însă de plătit despăgubiri către stat, care în unele cazuri ajung până la 5 milioane de lei. Toţi vameşii, poliţiştii de frontieră şi traficanţii de ţigări au declarat imediat recurs.

În ceea ce priveşte lotul Naidăş, toţi cei 48 de inculpaţi au fost condamnaţi de Curtea de Apel Timişoara. Aceştia sunt vameşi, poliţişti de frontieră şi contrabandişti pe care DNA i-a trimis în judecată pentru fapte de corupţie şi contrabandă.

Instanţa i-a condamnat la pedepse cuprinse între 2 ani de închisoare cu suspendare condiţionată şi 4 ani de închisoare cu executare. 26 de inculpaţi au primit pedeapsa de 3 ani cu suspendare sub supraveghere. Fiecare inculpat a fost obligat să plătească 8.000 de lei cheltuieli judiciare.

Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Şapte persoane au atacat în sala de judecată decizia instanţei Curţii de Apel Timişoara.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Timişoara, judecător Ştefan Lucaciuc:

Articolul precedent
Articolul următor

Cele mai citite

Related Articles