[AUDIO] Consultaţiile la medicii din ambulatoriile de specialitate se vor face, ca şi până acum, pe baza programărilor

ambulatorii-de-specialitate Pacienţii ar putea aştepta până la 6 luni pentru o consultaţie de rutină – dupa cum prevede proiectul legislativ privind pachetul de servicii medicale de baza oferit populaţiei. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Pană, a precizat că actualul proiect prevede trei nivele de priorităţi:

 

Preşedintele Asociaţiei Profesionale a Medicilor din Ambulator, dr.Cosmin Alexandrescu, spune, însă, că pachetul de servicii medicale de bază este perfectibil. În ceea ce priveşte capacitatea rezolvării unui număr mai mare de cazuri în ambulatoriul de specialitate şi evitarea spitalizării, el a semnalat problema dotărilor cabinetelor şi cea a lipsei personalului medical, mai ales în ţară, spre deosebire de Bucureşti. Cosmin Alexandrescu:

 [audio http://radioresita.ro/wp-content/uploads/2014/01/SLN-17.01.2014-Cosmin-Alexandrescu-DRA.mp3

Potrivit ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a precizat, noul pachet de servicii medicale de bază va face posibilă rezolvarea a 70% din cazuri la nivelul cabinetelor medicilor de specialitate, în conditiile unei finantari a ambulatoriilor cu 40% mai mare faţă de anul trecut şi aproape dublă faţă de anul 2012.

Cele mai citite

Related Articles