Bacul de la Moldova Nouă, prins în furtuna (des)intereselor

338

Inaugurarea trecerii cu bacul de la Moldova Nouă pe malul sârbesc mai are de aşteptat!

Nu a fost emisă Ordonanţa de Guvern şi ar mai fi de rezolvat şi solicitarea Poliţiei de Frontieră pentru suplimentarea unor lucrări la punctul de trecere, care trebuie efectuate de către primăria din Moldova Nouă spune preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu:

De cealaltă parte, Primăria Moldova Nouă spune că s-a achitat de obligaţiile care îi revin şi arată cu degetul spre Consiliul Judeţean. Primarul Adrian Torma explică situaţia la zi. ,,Din punctul nostru de vedere, ne-am îndeplinit toate obligaţiile asumate. Nu avem cunoştiinţă de nicio cerere suplimentară de a efectua alte lucrări la punctul de trecere şi ceea ce este mai grav, de opt luni, plătim lunar aproape 10 mii de lei firmei care se ocupă de paza clădirii punctului de frontieră. La fel, şi Consiliul Judeţean, achită o sumă asemănătoare pentru paza bacului şi asta pentru că nu şi-au onorat obligaţiile.,,

Bacul Baziaș este parte din proiectul de trecere a frontierei între România și Serbia. Are capacitatea să transporte aproximativ 23 de autoturisme și peste 50 de călători la fiecare cursă, investiția fiind de peste 900.000 de euro din partea Consiliului Județean Caraș-Severin.

(Marius Căruntu)