[FOTO] Rupere de nori în zona Făget

288

Aproximativ 100 de gospodării din zona Făget au fost inundate aseară din cauza unei ruperi de nori.

În unele locuri apa a atins şi jumătate de metru. Cele mai afectate localităţi au fost Bichigi, Ierşnic, Făget, Cladova, Begheiu Mic şi Băteşti.

În urma fenomenelor meteo periculoase, la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș a fost activată Grupa operativă, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

De asemenea, ISU Timiș a primit mai multe solicitări pentru evacuarea apei acumulate în urma precipitațiilor abundente în localitățile Făget – Calea Bichigiului și strada Libertății, în comuna Bichigiu, unde apa depășește 50 cm, în comuna Ohaba Lunga și Begheiu Mic. S-a intervenit cu motopompe de mari capacitate, electropompe și autospeciale de intervenție.

În zonele afectate s-au deplasat prefectul județului Timiș, Eva Georgeta Andreaș, subprefectul Daniel Cristian Franțescu și Inspectorul șef al ISU Banat, locotenent colonel Lucian Vasile Mihoc, pentru a evalua situația din teren și a stabili măsurile necesare pentru protecția populației din zonele afectate.

În localitățile afectate pompierii au acţionat cu 5 autospeciale de intervenție, 14 motopompe şi 6 electropompe.

(Sebastian Dragomir)

Foto: ISU Timiş