Ședința semestrială a AJVPS Caraș-Severin a avut loc, în premieră, pe Valea Cernei!

338

În stațiunea Băile Herculane s-a desfășurat în premieră ședința semestrială a consiliului AJVPS Caraș-Severin, prilejuită și de inaugurarea noului sediu al Clubului de Vânătoare din orașul de pe Valea Cernei. Au fost prezenți Dorin Marescu – președintele AJVPS Caraș-Severin, Mircea Ciobanu – directorul executiv al asociației, precum și membrii consiliului, ordinea de zi prezentând o serie de activități administrative la nivelul asociației vânătorilor și pescarilor din județul Caraș-Severin.

“Am ținut să organizăm o ședință aici și prin faptul să vadă toți membrii consiliului că nu ne-am bătut joc și am realizat un sediu frumos! În cadrul ședinței s-a făcut o analiză a Bugetului de Venituri și Cheltuieli pe 6 luni, în special a veniturilor pe care le-am realizat și perspectivele până la sfârșitul anului, s-a luat o hotărâre vizând începerea sezonului de vânătoare la mistreți, am mai stabilit nivelul cheltuielilor pentru Festivalul vânătorilor, care va avea loc în septembrie la Moldova-Nouă! Festivalul este un mod de a ne exprima, a vânătorilor în general și a pescarilor, vis-a-vis de societatea civilă și pentru cei care sunt mai puțin încrezători și care ne tot critică, pentru că nu suntem doar aceia care umblăm să ucidem! Una dintre manifestările vânătorimii și pescarilor este acela de a organiza un concurs de ceaune, a ne prezenta trofeele de vânătoare, a ne prezenta câinii de vânătoare și, în final, o socialiare care cred că întărește legăturile de prietenie între noi”, a declarat pentru Radio Reşiţa, Mircea Ciobanu – directorul executiv al AJVPS Caraș-Severin.

Susținerea ședinței pe Valea Cernei a fost prilejuită de inaugurarea noului sediu al Clubului de Vânătoare din Băile Herculane, amenajat la parterul unui bloc, lângă Piața Agroalimentară din Zona Blocuri a orașului de pe Valea Cernei.

“Inaugurarea acestui sediu înseamnă ultimul obiectiv al investițiilor trasate de Adunarea Generală și-l putem raporta ca realizat! Avem 8 cluburi în cadrul asociației, avem sedii realizate la fiecare club până la ora actuală, Herculanele a fost ultima etapă, să-i spun așa! Pe mine mă bucură faptul că într-o situație de criză, într-o situație când mulți nu se descurcă, noi am reușit ca asociație să organizăm cât de cât un sediu propriu al clubului din Băile Herculane! Avem peste 300 de vânători, pescari sunt mai puțini, pentru că Dunărea e aproape și mulți preferă Dunărea, dar pentru vânătorii noștri cred că e o treabă frumoasă! E un sediu nou, e un sediu modern, membrii comitetului se pot întâlni, pot să hotărască să ia măsurile care se impun pentru buna coordonare a activității și cred eu că e un sediu administrativ și care face fală tuturor vânătorilor din asociația noastră”, precizează Mircea Ciobanu.

Paul-Sever SMADU