Apa potabilă de la Caransebeş, o situaţie de urgenţă pentru conducerea judeţului Caraş-Severin: Prefectul se implică direct în rezolvarea problemei

238

După zeci de ani de discuţii, problema potabilităţii apei de la Caransebeş a ajuns acum pe masa prefectului de Caraş-Severin.

În ultimele luni, Societatea AquaCaraș reușește din ce în ce mai greu să furnizeze o apă de calitate în municipiul Caransebeş şi peste 25.000 de oameni au de suferit la fiecare ploaie mai puternică. Principalii factori care contribuie la o apă de proastă calitate sunt pârâul Dalci, de pe raza comunei Turnu Ruieni şi canalul de deviere început în urmă cu ani buni şi rămas neterminat, care face legătura între cursul de apă şi lacul de acumulare de la Zerveşti, singura sursă de alimentare cu apă a oraşului. Prefectul Matei Lupu:

Convocat la discuţii, prefectul Matei Lupu a precizat pentru Radio Reşiţa că, este o situație de urgență, iar răspunderea trebuie să şi-o asume toate părţile implicate (n.r. Primăria Caransebeş, Aquacaraş, Hidroelectrica şi proprietarii terenurilor) şi să rezolve problema:

Amintim că, problema potabilităţii apei în municipiul Caransebeş este un subiect, acerb dezbătut în ultimii ani, care acum a ajuns la prefectul judeţului şi trebuie rezolvat, deşi nu au fost trasate termene concrete de finalizare. (Hardy Cvoica)