Descinderi la braconieri! Sute de cartuşe, arme şi trofee ridicate de poliţişti

370

Poliţiştii Secţiei Rurale Belinţ şi ai municipiului Lugoj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, au efectuat percheziţii pe raza localităţilor Topolovăţu Mare, Şuştra şi Teş, la locuinţele unor persoane bănuite de infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor şi braconaj.

Activităţile au fost desfăşurate în cadrul unui dosar penal în care sunt vizate 4 persoane. În urma percheziţiei, poliţiştii au ridicat o armă artizanală şi o arbaletă, tuburi de cartuşe de calibre diferite şi alice, 7 trofee de căprior, 1 trofeu de cerb lopătar, 3 de mistreţ, 60 kg carne lucru de vânat, 1 plasă monofilament şi mai multe capcane cu laţ.

 

De asemenea, într-unul din locurile respective au fost descoperite animale sălbatice ţinute în captivitate, printre care un cerb lopătar şi mai multe vulpi. În urma cercetărilor s-a descoperit că unul dintre suspecţi este recidivist. Pentru evaluarea stării animalelor a fost solicitată Garda Forestieră. Două persoane, de 29 şi 33 de ani, au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

(Marius Căruntu)