Ziua Națională a Contabilului sărbătorită și la Reșița

294

Pentru prima oară în 14 ani, Ziua Naţională a Contabilului Român a fost aniversată în luna iulie, nu în septembrie cum a fost până astăzi.

Motivul schimbării datei l-a constituit aniversare, la 13 iulie, a 97 de ani de la semnarea Decretului Regal prin care lua fiinţă Corpul de Contabili Autorizaţi şi Experţi Contabili în România fiind  totodată şi reglementată profesia de contabilă în ţara noastră.

La evenimentul aniversar a participat prefectul judeţului, Matei Lupu, conducători de instituţii şi numeroşi membrii ai filialei judeţene a contabililor.

În deschiderea festivităţii a fost intonat Imnului naţional al României, în interpretarea Corului Academiei Forţelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu,, din Sibiu, şi a fost transmis mesajul de salut, audio –video,  al Consiliului Superior, transmis de profesorul universitar, Aurel Şova.

Au luat cuvântul reprezentanţii instituţiilor şi autorităţilor publice şi ai ai mediului de afaceri.

La finalul aniversării, preşedinta Consiliului filialei Caraş Severin, Mihaela Azap a decernat, în cadrul unui TOP, cupe şi diplome pentru membrii filialei cu cele mai bune rezultate la nivel local obţinute în 2017.

(Marius Căruntu)