Corul de Copii Radio – aplaudat la Oradea, Timişoara şi Iaşi

11

Corul de Copii Radio – ansamblul Radio România care de 73 de ani este o adevărată pepinieră de talente muzicale şi care îşi poartă renumele în turnee naţionale şi internaţionale, a fost aplaudaţ ca invitat special, în trei festivaluri organizate în ţară, la Oradea, Timişoara şi Iaşi.

Sub bagheta dirijorului Voicu Popescu, Corul de Copii Radio a prezentat un program variaţ care s-a bucurat de un mare succes de public. Repertoriul de turneu al ansamblului a cuprins creaţii româneşti pregătite în contextul Centenarului Marii Uniri, precum Trompetele răsună – Gavriil Musicescu, La Alba Iulia în cetate – Dan Voiculescu, Diptic maramureşean – Constantin Arvinte ş.a., dar şi piese extrem de cunoscute din musical-uri celebre ca Mary Poppinş Sunetul Muzicii sau Veronica.

Vineri, 22 iunie, în incinta Catedralei Greco-Catolice din Oradea, Corul de Copii Radio a prezentat un concert în cadrul Festivalului European Music Open (ediţia a III-a), eveniment care îşi propune să transforme Oradea într-un punct de întâlnire anual al unor mari personalităţi din domeniul artistic. Festivalul a fost organizat de Primăria Municipiului Oradea, Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Teatrul de Stat Regina Maria.

Concertul prezentat de Corul de Copii Radio la Timişoara a făcut parte dintr-un eveniment caritabil, organizat duminică, 24 iunie, în sala de concerte a Colegiului Naţional de Artă Ion Vidu, de către Asociaţia Culturală Kratima. Scopul acestei manifestări a fost acela de a oferi gratuit un moment artistic pentru peste 100 de copii din centrele de plasament ale judeţului Timiş.

Publicul din Iaşi a avut ocazia de a aplauda Corul de Copii Radio în cadrul celei de-a VI-a ediţii a Festivalului-Concurs Coral Internaţional pentru Tineret Gavriil Musicescu, organizat în perioada 1 – 8 iulie, de Asociaţia Iubire şi Încredere din Iaşi. Evenimentul internaţional a reunit în capitala culturală a Moldovei coruri din România, Republica Moldova, Ucraina, China, Cuba, Serbia, Senegal şi Spania.

Ansamblul Radio România a fost invitat special în cadrul Secţiunii Cantus Mundi, organizate în parteneriat cu Corul Naţional de Cameră Madrigal, partener în desfăşurarea acestui festival.

Corul de Copii Radio a participat la patru evenimente prezentate în cadrul manifestării: Concertul Coral Extraordinar prezentat pe 6 iulie în Grădinile Complexului Palaş Concertul dedicat Centenarului Marii Uniri – 7 iulie, Gala de închidere a Festivalului Gavriil Musicescu – 8 iulie, organizată la Teatrul Vasile Alecsandri şi transmisă în direct de TVR Iaşi şi un recital caritabil prezentat într-un cămin pentru persoane vârstnice.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.