În Recaş se spală conductele de apă

În perioada 13 iulie–17 august rețeaua de distribuție a apei din Recaș va fi spălată zilnic, cu un amestec de apă și aer sub presiune, cu utilaje speciale. Acest program special de spălare a conductelor urmărește eliminarea depunerilor acumulate în timp pe pereții acestora, rezultatul fiind îmbunătățirea calității apei din rețeaua de distribuție.

Programul de spălare a conductelor se va desfășura zilnic, de luni până vineri, între orele 9 și 17, și va acoperi curățarea zilnică a unui tronson de circa 1-1,5 km, în funcție de gradul de colmatare.

Aquatim a preluat exploatarea sistemului de alimentare cu apă din Recaș în anul 2010. Apa de la robinetele consumatorilor provine din foraje și este potabilizată în stația de tratare, pusă în funcțiune în 2017. Lungimea rețelei de distribuție este de 26 km.

Atât în timpul lucrărilor, cât și la reluarea alimentării cu apă rece, este posibil ca la robinetele consumatorilor din zonele menţionate să curgă apă tulbure. De aceea, recomandăm utilizatorilor să nu folosească apa în scopuri menajere până la limpezirea ei completă. Rugăm, de asemenea, consumatorii să ia măsuri de stocare a unor cantități de apă care să le acopere necesitățile pe perioada anunțată.

Cele mai citite

Related Articles