Autorizaţiile de securitate la incendiu necesare unităţilor de învăţământ din Caraş-Severin: O mare parte din şcoli nu au!

177

Doar o parte din şcolile din Caraş-Severin au autorizaţie din partea pompierilor privind securitatea la incendiu, reiasă dintr-o informare susţinută miercuri, 11 iulie la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin.

În Caraş-Severin funcţionează 124 de unităţi de învăţământ care îşi desfăşoară activitatea în 475 de clădiri. Conform reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, doar 19 au autorizaţie, alte 29 nu sunt autorizate în totalitate, adică au în componenţă mai multe clădiri care nu întrunesc condiţiile de avizare, iar restul de 76 nu necesită autorizaţie de securitate la incendiu.

Simona Dumitrache, adjunctul Departamentului de Avizare-Autorizare spune că de la începutul anului 2017 şi până în prezent au fost emise 20 de avize de securitate la incendiu în ceea ce priveşte şcolile din judeţ.

Care este situaţia pe raza judeţului am aflat de la locotenent colonel Simona Dumitrache – adjunctul Departamentului de Avizare-Autorizare din cadrul ISU:

Simona Dumitrache a mai spus pentru Radio Reşiţa că, deţinerea unei autorizaţii din partea ISU nu îi protejează în totalitate pe elevi sau cadrele didactice. Tocmai de aceea, pompierii fac periodic exerciţii cu tinerii din şcoli, iar rezultatele sunt din ce în ce mai bune.

(Hardy CVoica)