[FOTO] Ansamblul „Semenicul“, de aproape 5 decenii promovează folclorul bănățean în țară și peste hotare!

Datorită evoluțiilor artistice extraordinare ale Ansamblului „Semenicul“ în cadrul recentelor evenimente culturale: Festivalul Internațional de Folclor „Hercules“ ediția 48, Festivalul Inimilor şi „Custom Reșița“, Ansamblul a fost invitat să participe la Festivalul „Orfeu“ de la Majdanpek/Serbia.
Manifestarea ce va avea loc în perioada 11-14 iulie 2018 va găzdui atât Echipa de dansuri a Ansamblului „Semenicul“, de curând revitalizată cât și binecunoscuta Orchestră „Virtuozii Semenicului“.

 

Invitația de a participa la Festivalul „Orfeu“ de la Majdanpek reprezintă o onoare pentru județul Caraș-Severin și pentru Ansamblul desemnat de Consiliul Judeţean Caraș-Severin. Totodată prezența Ansamblului reprezentativ „Semenicul“ și programul de excepție pe care acesta îl va prezenta va face cinste și bucurie bănățenilor din Banatul de Munte dar și celor din Banatul Istoric.
În perioada imediat următoare, Ansamblul „Semenicul“ va participa la numeroase Festivaluri la care a fost invitat atât în ţară cât şi în străinătate promovând imaginea culturală a judeţului şi identitatea locală.

Semenicul a fost aplaudat la scenă deschisă Ansamblul a fost înfiinţat din iniţiativa lui Velişcu Boldea, cel care în acea vreme era şeful Centrului de Creaţie din Caransebeş. Primul dirijor a fost Nicolae Purdelea, iar primul coregraf Ioan Munteanu.

Anca bica Bălălău

Sursa foto: agerpres

De același autor

Related Articles