Tragedie feroviară în Turcia. 10 morți și peste 73 de răniți

Cel puţin zece oameni au murit şi alți 73 au fost răniţi într-un accident feroviar care a avut loc în vestul Turciei, duminică, 8 iulie.

Trenul plecase de la Edirne, oraș aflat lângă graniţa cu Grecia, şi mergea spre Istanbul, având la bord 360 de pasageri. Din motive necunoscute deocamdată, mai multe vagoane au deraiat și s-au răsturnat.

Guvernatorul provinciei a anunţat că zona unde s-a produs accidentul fusese afectată de ploi abundente, sugerând că o alunecare de teren ar fi provocat totul.

La scurt timp după accident, biroul premierului a interzis temporar presei să difuzeze orice informaţii despre cele întâmplate, din motive de ordine publică şi securitate naţională.

MAE ține legătura cu autoritățile locale pentru a putea oferi ajutor, în cazul în care va fi nevoie. „Consulatul General al României la Istanbul are în atenție accidentul feroviar produs la data de 8 iulie 2018, în care a fost implicat un tren care se deplasa pe ruta Edirne-Istanbul. Reprezentanții oficiului consular au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate. La nivelul consulatului nu au fost recepționate solicitări de asistență în legătură cu acest accident. Consulatul General al României la Istanbul continuă monitorizarea cazului și este în legătură cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, în limita competențelor legale”, se arată în comunicatul remis MEDIAFAX de către MAE

De același autor

Related Articles